Deathgame

Tid: 14:28:52
Datum: 2011-06-14
Kategori: Allmänt

En tråkig dag som denna, då det för en gångs skull inte blåste när jag vaknade och jag trodde att det skulle bli en fin dag, men icke, det regnar, kom jag att tänka på det Therese, en av de jag gick i samma klass med i Stockholm för några år sedan, pratade om, nämligen Deathgame, eller DG. Jag minns vad hon berättade och tänkte kolla upp det lite närmre.

Deathgame är ett verklighetsbaserat rollspel kan man säga. Det spelas i omgångar, en månad i taget, varefter det är en månads uppehåll osv. Spelet fortgår 24/7 och går ut på att deltagarna, som registrerar sig på deathgame.se med bild, DG-alias, hemort och telefonnummer, ska döda varandra med div. vardagliga föremål. En lista över dessa kommer här nedan. När man dödat någon loggar man in och registrerar det och får en killpoint. Den spelare med flest killpoints efter en omgång vinner. Man kan även gå ihop i klaner och då samla ära åt klanen. Olika vapen ger nämligen olika mycket ära och den klan med mest ära efter en omgång vinner.

Självklart finns det vissa regler för spelet. Man ska så klart vara laglydig. Man är fortfarande ansvarig för sina handlingar och ombedes att respektera lagen.

Morden ska ändast utföras enligt spelets regler med spelens vapen. När man har mördat/blivit mördad ska man så fort som möjligt gå in på sighten och registrera det.

Man bör också visa hänsyn mot folk och undvika att utsätta dem för onödig fara. Det är t.ex. ingen bra idé att slå en cyklist med en purjolök, eller kasta ett äpple mot en ryttare, se vapenlistan nedan.

Erkänner man sig död vid mordtillfället är mordet giltigt, såvida det inte sker i en s.k. frizon, vilka är exempelvis skolor, arbeten och religiösa byggnader. Dessa frizoner finns för att man ska kunna sköta sin skolgång/arbete utan att vara allt för paranoid, men frizonerna gäller dock bara innanför byggnadens fyra väggar. Ute på skolgården eller på väg till jobbet är det fritt fram att döda, såvida det inte pågår någon form av skolaktivitet.

Allmänna frizoner kan också utropas, t.ex. restauranger/butiker. Då måste dock tydliga lappar finnas vid varje ingång som klargör att det är en frizon från Deathgame och med uppgifter om vem som utropat det hela. Det har jag faktiskt aldrig sett någonstans. Kanske beror det på att de flesta svenska medborgare inte känner till detta spel.

Dödar man någon på annat sätt än genom närstrid måste alltid namn och telefonnummer lämnas, t.ex. om man skickar mjältbrand till någon. Offret måste då ringa upp mördaren efteråt och berätta om han/hon dog vid atentatet eller inte.

Fusk är så klart otillåtet. Blir man påkommen med fusk är risken stor att man tvångsavlivas och kanske även spärras från sidan, beroende på vilka överträdelser man gjort. Med fusk avses att bryta mot reglerna, lämna falska personuppgifter eller ljuga om spelspecifika situationer, t.ex. huruvida man dött/tagit självmord.

Spelledarna för Deathgame är ett slags gud, som alltid har rätt, även om de har fel. Detta gäller t.ex. tvister kring huruvida någon dött eller inte.

Utomstående ombedes att försöka minimera sitt deltagande i spelmoment. Man får t.ex. inte flytta på en utplacerad mördarapa, vilket dock kan vara svårt om man inte är medveten om spelet. Man får inte heller posera med frukt, för att förvirra en annan spelare till fördel för en tredje. Detta kan dock också vara svårt om man inte är medveten om spelet, men drabbar bara den spelare som tjänar på det, då det räknas som fusk.

Här är så en lista över tillåtna vapen:


Banan = Pistol
Ära: 100
Beskrivning: Rikta bananen mot offret och säg, "Pang, du är död!".
Krav: Offret måste vara mindre än 5 meter från bananen. Skottet avlossas när du säger "Pang" men missar om du inte lägger till "du är död". Bananen måste vara såpass fräsch att den går att äta. Den mördade kan efter mordet kräva att mördaren ska äta upp bananen, vilket han/hon då måste göra. Skjuter båda spelarna samtidigt dör båda två, förutsatt att ingen av dem avslutat hela den obligatoriska frasen innan den andre skjuter. Likt pistoler kan man ha två bananer och det går även att gömma sig bakom fasta föremål för att undvika att bli träffad.

Morot = kniv
Ära: 150
Beskrivning: Hugg mot eller peta lätt på personen med moroten.
Krav: Hugg får ej göras mot huvud, skrev eller kvinnobröst. Moroten måste vara hel (trasig räknas inte), och någorlunda fräsch. Skalade morötter är inte tillåtna och man får inte heller kasta dem. Moroten måste gå att bryta av med ett knäckljud, den får alltså inte vara mjuk.

Purjolök = Svärd
Ära: 150
Beskrivning: Använd blasten som blad och roten som hjalt, och hugg mot personen. Personen dör ifall den blir träffad av blasten.
Krav: Hugg får ej göras mot huvud, skrev eller kvinnobröst. Till skillnad från morötter går purjolök att använda så länge de har blast kvar. Man kan även blockera hugg, genom att fånga purjolöken mellan händerna eller ta tag i roten. Träffar blasten din hand huggs den dock av och du dör. Klassiska dueller går självklart att utkämpa och då kan man själv bestämma reglerna för den, t.ex. att man måste träffa varandra tre gånger innan man dör.

Äpple = Handgranat
Ära: 125
Beskrivning: Du kastar äpplet mot ditt mål, och när det landar sprängs det och alla inom fem meter dör.
Krav: Du ska INTE kasta på motståndaren, utan på marken bredvid. Äpplen gör ont att få på sig, och det detonerar inte ifall det träffar en person. Man kan dock, som offer, fånga äpplet och kasta tillbaka det. Då detonerar det när det träffar marken. Äpplet måste inte vara färskt, men däremot måste det vara helt. Explossionen går inte genom väggar och fönster och skyddar man sig bakom ett fast föremål, något hårt som ingen bär på, klarar man sig. Kastar man äpplet mindre än fem meter ifrån sig själv måste man registrera det som självmord.

Kolarem = Strypsnöre
Ära: 300
Beskrivning: Lägg den om halsen på offret och dra lite.
Krav: Den måste hamna runt halsen på offret. Klantar du dig och den hamnar vid munnen blir den uppäten och du misslyckas. Om offret har fingrarna mellan halsen och snöret innan person drar åt så dör du inte. Ändast kolasnören är tillåtna, inte lakrits eller jordgubb.

Lök = Gasbomb
Ära: 150
Beskrivning: Kasta en skalad lök mot offret. Alla som befinner sig i samma rum som löken dör om de inte lämnar rummet inom 5 sekunder eller tar på sig en snorkel, gasmask, inom 10 sekunder.
Krav: Löken måste vara skalad och offret måste vara medvetet om löken. Gullök, rödlök och Schalottenlök fungerar. Löken fungerar inte utomhus, eftersom gasen sprids med vinden. Anses rummet vara stort som en sal blir gasen för tunn för att ge effekt. I trapphus räknas varje enskilt våningsplan som ett rum. Löken blir aktiv först när offret blir medveten om den.

Kvävningskudde
Ära: 200
Beskrivning: Väck ditt offer genom att slå den löst med en kudde i huvudet.
Krav: Offret måste sova, du kan inte kväva en vaken person. Du måste även säga till personen att den blivit dödad.

Väckarklocka/Äggklocka = Tidsinställd bomb
Ära: 200
Beskrivning: Ställ en äggklocka eller väckarklocka på ringning. När klockan ringer dör alla i samma rum eller alla inom en radie på fem meter, om rummet är väldigt stort.
Krav: På klockan måste det finnas information som säger att det är en bomb och vem den tillhör. Mobiltelefoner är inte tillåtna som bomber. Man kan vrida upp och kasta bomben direkt, men den måste ticka i minst tio sekunder. Man får inte fästa den på människor eller djur, men skateboardar, robotar etc. går bra.

Kamera = Snipergevär
Ära: 200
Beskrivning: Ta tre foton i snabb föjld på offret, som denna inte är medveten om. Detta görs på minst tio meters avstånd. Kontakta sedan offret och berätta att denne är död, samt visa bildbeviset. Alternativt kan du skicka bilderna till en SL för godkännande.
Krav: Bilderna ska tydligt visa personen och vara centrerad på denne. Offrets ansikte måste synas tydligt på minst en av bilderna. Snipergeväret skjuter inte genom glas och man måste underrätta offret innom en dag. Vill man inte konfrontera dene på plats måste man ringa/messa för att komma överens om hur bilderna ska visas. Får offret syn på dig medan du fortfarande tar bilderna är bara de bilder som togs innan upptäckten godkända.

Glitter = Mjältbrand
Ära: 200
Beskrivning: Du lägger ströglitter, eller glitterkorn av vanlig konfetti-typ i ett kuvert och skickar det till ditt offer. Om offret får glitter på händer, kläder eller dylikt när det öppnar brevet så har det fått mjältbrand och avlider. Detta blev Theres bror utsatt för minns jag, men sådan tur var öppnade deras mamma brevet, så han klarade sig.
Krav: Brevet måste postas eller läggas i mottagarens brevlåda. Lappen MÅSTE ha en text som idiotsäkert tydligt förklarar att det bara är en lek och där adressen "www.deathgame.se" hänvisas till. På lappen bör också ditt Deathgame-alias samt mobilnummer stå. Här skulle man kunna lura någon med något som är farligt på riktigt, genom att försäkra att det är från deathgame. Säkert inte tillåtet, men det skulle gå. Mjältbrand är ett mycket farligt vapen i spelet, det är aktivt i upp till en vecka och är dessutom ett undantag från frizonsreglerna, d.v.s. det går att döda med även i skolor, på arbetet eller i religiösa byggnader.

Kudde = Kassaskåp
Ära: 400
Beskrivning: Släpp en kudde på någons huvud, så dör denne omedelbart.
Krav: Kudden måste släppas från minst tre meter ovanför offrets huvud för att gillas som kassaskåp.

Telefon-trakasserier = Mordbrand
Ära: 100
Beskrivning: Ring ditt offer på dess mobiltelefonnummer och säg att "Koden är brandgul" när han/hon svarar. Huset står nu i lågor och ditt offer har 60 sekunder på sig att ta sig ut för att inte brinna inne. Bor offret i lägenhetsbyggnad så tillkommer 10 extra sekunder per våning ovanför markplan. Även detta blev Therese bror utsatt för. Resten av familjen satt på nedervåningen och såg på TV. Då hörde de en duns på utetaket utanför. Det var hennes bror som hade tagit sig ut från sitt rum på andra våningen.
Krav: Du måste befinna dig vid huset när du ringer. Mordbrand får ej heller göras mellan 00.00 och 07.00, för att folk ska kunna sova. När offret kommer ut så måste mordbrännaren försöka konfrontera offret. Offret måste även försöka konfrontera sin mordbrännare, eller bevisa att det kommit ut genom att t.ex. ropa högt och springa sin väg. Alla bostäder går att tända eld på, dock inte andra byggnader. Svarar inte offret när du ringer kan du lämna en lapp där du skriver att koden varit brandgul, klockslag, namn och mobilnummer. Offret ska sedan kontakta dig och meddela om han/hon dog eller inte. Känns dock ganska lätt att fejka att man inte var där. Är offrets telefon avstängd går det inte heller att tända eld på huset. Känns också som en grej att skydda sig med, att ha mobilen avstängd, men då blir man nog spärrad från sidan. Bilar går även de att antända, förutsatt att de är stillastående med motorn avstängd.

Tygapa = Mördarapa
Ära: 200
Beskrivning: Placera apan där ett offer kan se det. När en fiende ser apan dör denna person såvida inte han/hon matar den med en banan.
Uppdatering! Under decemberomgångarna kan apor även matas med pepparkakor. Mums!
Krav: Apan måste ha en lapp på sig, där det står "mördapa" samt ditt namn / mobilnummer. Inga andra apor får placeras så att offret rimligen kan se två apor samtidigt. Apan måste vara igenkännbar som just en apa och för att överleva måste du hålla i bananen innom fem sekunder efter att du fått syn på den. Dödar den dig får du behålla den, men klarar du dig måste du kontakta mördaren och lämna tillbaks apan.

Självmord
Ära: -100
Beskrivning: Döda dig själv med något av de existerande vapnen.
Krav: Ifall det inte bevittnas av någon annan spelare är det inte giltigt innan det registreras. Har du begått självmord och ingen vet om det kan du bli dödad innan du registrerar det. Du dör även om du råkar döda dig själv.

Knäckebröd = Trampmina
Ära: 300
Beskrivning: Du placerar ut en rund knäckebrödskaka tillsammans med en lapp med namn/telefonnummer. Om offret bryter knäckebrödet, t.ex. genom att kliva på det, så att det går sönder dör han/hon.
Krav: Knäckebrödet måste vara en rund knäckebrödskaka som ska ha en medföljande lapp med namn/telefonnummer. Knäckebröd spränger bara den som trampar på det, men du kan desarmera den genom att plocka bort lappen. Var dock försiktig, går det sönder medan du håller på dör du. Det går även att kasta knäckebrödet likt en frisbee, men den detonerar bara om någon trampar på den efteråt, förutsatt att den fortfarande är hel.

Klapp på axeln = Misshandel
Ära: 0
Beskrivning: Klappa ditt offer på axeln och säg, "Pow! Du är misshandlad!". Offret får därefter inte använda något vapen på en timme. Misshandel dödar inte ditt offer.
Krav: Endast klappar på axeln gills. Efter att du misshandlat någon kan du döda denne utan några problem.

Fingervirkad orm = Orm
Ära: 200
Beskrivning: Fingervirka en orm och placera den där ditt offer kan tänkas vidröra den.
Krav: Ormen måste ha en lapp på sig med ägarens Deathgame-alias och telefonnummer. Ormen neutraliseras genom att man klipper av lappen. Ormen får vara max 1 meter lång. Klipper du bort lappen utan att röra ormen klarar du dig och får behålla den, precis som med knäckebrödet.

Gurka = Maskingevär
Ära: 125
Beskrivning: Rikta gurkan mot ditt offer och säg "Ratata, du är död!". En gurka har ingen omladdningstid och du skjuta flera fiender på samma gång med den.
Krav: Offret eller offren måste vara inom 5 meter från gurkan när den avfyras. För att skjuta flera spelare på samma gång måste gurkan riktas mot varje person i tur och ordning medan man säger "ratata". Plasten på gurkan måste vara avdragen och flytväst, som agerar skyddsväst i spelet, skyddar inte mot maskingevär.

Utomstående = Ninja
Ära: 150
Beskrivning: Anställ en ninja för att döda någon.
Krav: Ninjan behöver ha en ninjamask på sig, vilken görs av en mörk t-shirt . Ninjan får bara använda purjolök, morot, strypsnöre, akrobatik och i decemberomgångar: pepparkaka! När ninjan har utfört sitt uppdrag så måste den berätta för offret vem som anställt den. Du kan anlita hur många ninjor du vill för att döda ett offer, men får bara döda 3 personer per omgång med hjälp av ninjor. Dör ninjan själv kan den inte anlitas fler gånger under omgången, men dör du själv kan den fortsätta utföra uppdrag, dock inte åt dig. En ninja kan även den, precis som du själv, mata en mördarapa, men du kan inte döda en ninja i förväg, även om du misstänker att han/hon ska bli ninja. Då är ju denne utomstående och inte med i spelet.

Post-it-lapp = Matförgiftning
Ära: 200
Beskrivning: Du sätter lappen med kontaktuppgifter och en döskalle på undersidan av offrets tallrik, glas, godispåse m.m. Äter/dricker offret av innehållet på tallriken o.s.v medan lappen sitter på så dör personen.

Så, har ni någon gång sett/hört talas om någon som är med i detta halvgalna verklighetsbaserade rollspel?

 Denna veckan önskar jag mest av allt var över. Alla är bortresta. Albin och Louise är nere i Göteborg/Kungsbacka, kommer hem på måndag, Jocke åker till Berlin på torsdag och Jennifer åker till Spanien samma dag. Det lär alltså, högst troligt, bli en ganska tråkig vecka framför datorn, där jag satt större delen av gårdagen, bortsett från då jag fick ett ryck och dammsög hela undervåningen, satte igång tvättmaskinen, rengjorde handfat och dass, samt vasken.

Vi avslutar med en låt, Italoklubberz - I wanna dance, riktigt, riktigt bra!


Kommentarer
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Ja visst hade vi tur. :) Om båten inte hade vart kvar så hade vi väll sprungit hem, man kan springa en genväg i skogen, men det tar längre tid eller så hade vi kanske gått till någon och frågat om vi fick vara där tills åskan var över. :)



ja visst gjorde det, sjukt scary.. :o



Ja, eller min syrra har det. Och det gick och ladda upp men inte att kolla på det. Det stod att det typ innehöll något från SMED eller något.. :(

2011-06-14 @ 19:07:23
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: danten89

Jo men tycker dem melodin så får dem ju säga det ändå?

Jag hindrar dem inte? =)

Jag är alltid öppen för allt :)



Var du inne på hans blogg?



Men visst är det kul att skämta om saker och gnabbas fram och tillbaka?=)

2011-06-14 @ 19:17:31
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: theresebjörkman, :)

Hej!



fin blogg! :D

hur är det?:)

2011-06-14 @ 20:09:40
URL: http://ttheresebjorkman.blogg.se/
Postat av: Sandra

Oj, det där med spel är så inte min grej. Alls. Jag är kass på det.



SVAR; Fuck the dealer spelar man.. ja. Dealern drar ett kort och spelaren gissar vilket nummer kortet har och gissar man rätt dricker dealern 6 klunkar. Har man fel säger dealern om kortet är högre eller lägre, har du rätt dricker dealern 3 klunkar. Har du del får du dricka mellanskillnaden mellan rätt kort och det du gissade. Dealern måste "vinna" tre gånger i rad annars börjar man om och ska ha tre vinster igen innan man ger vidare kortleken till personen till vänster om en. Så det kan gå smärtfritt eller helt åt helvete fel!



Pizza tycker jag egentligen inte om fall jag inte varit ute.



Allting ger erfarenheter om man bara låter det och lär sig av det. Jo jag vet vad som gäller. Det är stor hjälp på alla aspekter i livet att vara beredd att kämpa och lösa problem. Problem med de flesta folk är inte att de inte vill göra skillnad men de tror inte att de kan, så många tvivlar på sig själva. Jag tror bara folk behöver en skjuts med sitt självförtroende.

2011-06-14 @ 21:35:17
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: sandra

Alltså jag älskar dataspel, men det där lät bara för komplicerat, och frågan är om det verkligen funkar med jaws eller andra kärmläsare..?



SV: Okej. Jaadu, fins nog en anledning, men vill inte skriva den här så alla kan se.. Men anyway.

Hmm, tror att mina föräldrar ska vara bort högst 2 veckor får vi hoppas, ska ner till Malmö och måste alltså hinna åka upp till Norrköping.



Okej kul, honom har jag aldrig sett på någon us-aktivitet. Du borde också ha följt med till Berlin, billigt sprit...

Haha, nej men åker inte dit bara för det..Kommer säkert bli kul beroende på mitt humör..

ha det bra så länge.

2011-06-14 @ 22:41:50
URL: http://colaknarkaren.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Öbo i Örebro har också ett sådant kösystem.. Jättedåligt tycker jag :/



Haha, jag skrattade när jag läste om det där rollspelet :p Låter riktigt kul faktiskt. Hehe.

2011-06-15 @ 09:34:16
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: NATALIE

haha vilket spel alltså! det har jag aldrig hört talas om :P



svar: Frågade du någon om du fick gå på balen med den? :) Jag, Linda och Lisa gav inte killarna en chans, inte ens deras pojkvänner haha ;) nämen jag tror faktiskt att dom blev glada att dom slapp :)



haha åh jag ser din bild framför mig, så himla gulligt :)



jaså äre du som härmar mig kanske? ;) Nämen så himla coolt det vore med en stor gangsterbil!



brukar du bada? :) Vi bor så pass nära vattnet och min kompis har en egen strand så då jag var liten badade jag sägert 8 gånger per dag ibland haha :)

2011-06-15 @ 10:52:03
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Elina

Yes, 18e juli tror jag :) och 4 veckor efter det! längtar



A, det är tjejen va? Jag förstår det, det är aldrig lätt att komma över någon man älskat så djupt. Det lät så himla bra med er och du verkade så säker på dina egna känslor.. Det får ta sin tid men skönt att du mår bättre i alla fall!



Vart någonstans spelar ni goalball? Det är ju snart! Det är inomhus va?

Lyxkryssning? Najs! Karribien, Medelhavet eller vad för sort? Fullt upp ser jag - vad kul!



v 29 är lämnad oplanderad men om det blir som jag vill så åker jag och André till Barcelona (igen) några dagar. Världens bästa stad alla gånger.

Efter det blir det Gotland där släkten har hyrt ett stort hus, sen en vecka i Grekland/Zakynthos och sista veckan kanske en sväng till Skara sommarland eller Göteborg :)



Så jag har också bokat upp en del!



Kram

2011-06-15 @ 11:46:01
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: vispen

Oj, jag hade aldrig hört talas om det där spelet. Men det kanske jag ska testa någon gång för skojs skull. Det verkar ju inte direkt vara farligt att vara med.

Svar: Vad synd att de flesta av dina vänner är bortresta den här veckan. Hoppas att du i alla fall hittar något roligt att göra förutom att bara sitta vid datorn.

Det vore jätteroligt att ses någon gång i sommar tycker jag! Vi har ju bara träffats på sikar för jättelänge sen och där pratade vi knappt med varandra.

Jag ska absolut hälsa Jocke från dig! Kram

2011-06-15 @ 12:17:44
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: danten89

Japp dammsög runt 8 imorse och hade musik på ;)

Hehe.

Musik måste man ha när man gör hemmasysslor? :)



Precis, min blogg, mina ord?

Jag kan inte ändra på något, för att någon annan påpekar det? ;)

Då är det ju inte min blogg längre? :P



Haha hur är ni då? Som katt och mus? ;)

2011-06-15 @ 12:58:57
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Haha, ja, det är ju billigare för er killar att klippa er.. Varför kan man man undra :p



Haha, njae.. Jag tror jag skippar det där spelet. Med min klantighet skulle jag väl "dö" hela tiden.

2011-06-15 @ 17:14:37
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Ja jätteskönt. :D Japp.



Vet inte riktigt. Nej det gör jag inte. Precis hinner inte att göra det.. :/



Ja, heh okej :)

Ja det gjorde de :)



Ja, fast nu funkade det. :D

2011-06-15 @ 18:07:02
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥ TÄVLINGAR PÅGÅR!!

sv: precis. men jag tycker det är så himla roligt att blogga o få kommentarer osv så vill ju göra det också :)



oj, visste inte om att du var synskadad. hur är det att vara det? har du varit det sedan födseln eller har det kommit senare? o hur ser du vad jag skriver? :P

2011-06-15 @ 21:02:32
URL: http://angelica.blogg.se/
Postat av: sandra

SV: Jag har många att prata med. Men problemet är att jag mistänker att jag är manoldeprisiv, vissa stunder mår man för bra för att det ska vara sant, och andra stunder vill man försvinna.



Nej, alltså, jag är i halmstad så länge mina föräldrar är i tyskland. Sen åker jag tillbaka i början av augusti så jag kan åka på forum där min syster även ska vara ledsagare..



ha det så bra så länge.

2011-06-16 @ 00:18:07
URL: http://colaknarkaren.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Matchen gick ju inte där? :O



Hahah, då är det lika bra att hoppa över det ;) Sy inte om du inte tycker det är kul!



Jo.. Får nästan dåligt samvete om jag missar en enda match! Man vill ju stötta laget på plats men om inte det går så får man göra så gott det går :)

2011-06-16 @ 01:45:05
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Ja , visst! :)

okej, nja inte vi heller. Första gången iår faktiskt. :) Vet dock inte varför vi gjorde det ?!.. xd



Ja, yeess ;))

2011-06-16 @ 22:09:10
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: danten89

Brorsan har vart på avslutningsmiddag i tisdagskväll med tillhörande fest, lärarna var givetvis där.

Idag var det ju avslutning i kyrkan, med efterföljande fika och betygsutdelning för alla nior i skolan =)



Men förstår du inte? Jag ställde en fråga.. men vill dem svara annat, så får dem svara det? Jag skrev ju bara vad jag tyckte? Och jag ser inget fel i det alls, vi lever i ett åsiktsfritt land?



Glimten i ögat bör fler ha idag.. många är så tråkiga och trista och vågar inte alls bjuda på sig själva.. :/



När går du upp då? :)

2011-06-16 @ 22:42:05
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: danten89

Nej ingen fest ikväll =)

Dem har ju redan haft det :)



Jag tycker att svensken ska öppna upp sig, bli vänlig, hjälpa andra.

Om jag kollar på någon eller ger dem ett leende när jag ser någon på stan, så spottar dem ju nästan på en? :P

Det är inte klokt hur inskränkt en befolkning kan bli.. visst finns det undantag...



Var du inte på syrrans avslutning imorse då?=)



Jag är upp mellan 7-9 varje dag=)

2011-06-16 @ 23:22:23
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Ska försöka locka med älsklingen dit, men han är mer för Amsterdam, hmm...



Jul?! Nej! Ingen sprit på jul, det är jag starkt emot.

Midsommar däremot.



Älskar vin, helst rosévin. :) På förpackningen står det Vinea Societá coop. Va Agricola. Vet dock inte om vintet heter så...

2011-06-17 @ 16:11:57
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Smsa Låna

Kul att du bloggar! Fortsätt så :)

2011-07-19 @ 02:26:20
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: