Äntligen är det vinter!

Tid: 12:17:05
Datum: 2014-12-28
Kategori: Allmänt

Ja, äntligen är det riktig vinter! Natten till igår snöade det och nu är det faktiskt ganska mcket snö. Igårkväll pendlade termometern melan -13 och -17 grader och nu imorse var det ännu kallare, -20. Då bestämde jag mig för att ge mig ut på en liten vinterpromenad efter frukosten. Det är inte lätt att ge sig ut sådär när det ligger massa snö på marken, men vem kan motstå en klarblå himmel, strålande sol, gnistrande snö och riktig kyla? Med andra ord var det värt besvären, för ja, det var jätteskönt att komma ut och sedan är det ju inte helt fel att komma hem till en varm lägenhet doftandes av nybryggt kaffe. Behöver jag säga att den här dagen knappast kunde ha startat bättre?

Gårdagen var också den väldigt fin. Precis som det ska vara. Trängsel på mellandagsrean tillsammans med tusentals andra människor, in och ut ur affärer, lite mat på Ikea och så lite kaffe som avslutning på det hela hemma hos mormor.

Hittade vi något då?
Ja, vi bytte våra sängmattor vi fick i julklapp av mamma och pappa, hittade ett potentiellt köksbord som var rejält nedsatt, potentiell vardagsrumsmatta och en potentiell jacka, efter att ha kollat runt på både Stadium outlet, Intersport och Stadium. Mössa, nattduksbord och soffbord kollade vi också på, men där var det mer tunnt på framgångsfronten.

Fortsätter vi bakåt i tiden så innehöll annandagen den klassiska annandagsbandyn, men framförallt, full omgång av SHL med Djurgården vs Leksand i ett fullsatt Globen, 13 850 åskådare och precis som när Jocke och jag var på plats i september var det en enorm stämning, där Järnkaminerna hade dragit ihop en klack som var så stor att man fick hållas på två etage. Superstars hade inget litet följe de heller och de, + alla andra leksingar där inne, skulle få anledning att fira och höras. Förra gången var det Järnkaminerna som höll igång hela matchen och skapade en enorm stämning. Det gjorde man nu med, men när slutsignalen ljöd var det de blåvita som hördes och ett taktfast "hoppa om du älskar L I F" ekade inne i "bollen". Oscar Alsenfelt visade grym form innan jul, när han motade 48/49 skott mot Frölunda, vilket gjorde att Leksand då kunde vinna matchen med 2-1 i sudden. Här visade han samma storform och motade 39/40 skott och såg, tillsammans med Tomi Sallinen och Mattias Ritola, till att Leksand tog tre blytunga poäng i bottenstriden och därmed också, äntligen, lämnade jumboplatsen till förmån för Modo. Just Modo och Leksand möts idag. Snacka om sexpoängsmatch där! Vinner vi igen, samtidigt som Djurgården gör sitt med Brynäs, ja, då är vi uppe på samma poäng som just Brynäs och kan, vid seger mot Färjestad på tisdag, fira nyår över sträcket. Det vore en fin nyårspresent det, men först, en match i taget och Modo idag...

På tal om present så fick jag en hel del av den varan under julen. Sängmattorna som jag nämnde ovan, ett underställ, två kuddar, en trimer, supergoda lakritsfudge, en stekpanna, ny osthyvel, en tröja, en urmysig filt och tvålpump var lite av det jag fick, men det primära under julen var som vanligt att umgås och bara vara med familjen och släkten. Lite konstigt var det att Shep inte var med, hon är ju i Kläppen och jobbar, men trevligt var det ändå och det kändes inte som vi gjorde annat än åt under hela julafton. Först kom vi till mormor, fikade och konstaterade att pappa hade samma skjorta i år som förra julen, varefter vi åt julmat lagom till Kalle, där Emmas grönkålspaj blev en succe och där Elins räkbakelser, som blev en succe förra året, återigen fanns med, tillsammans med allt det vanliga och där jag faktiskt åt Jansson, vilket jag aldrig tidigare har gjort. Ansjovis har jag haft svårt för, har jag fått för mig, men tidigare i höst åt jag ansjovisrullader hos mormor och det var gott. Det var jansson nu med, så då kan jag adera ännu en maträtt som jag numera äter, som jag inte åt när jag var mindre, till min lista. Efterrätten fick intas efter Kalle, för innan orkade vi inte. Också det var något som jag inte gillade som mindre, nämligen apelsinfromage. Supergott! Sedan blev det julklappsutdelning,varefter det blev mer fika, varpå julklappsspelet följde och så avslutade vi med lite gröt och film innan dagen var till enda. Mycket mat med andra ord, men återigen, framförallt att bara umgås och vara med min underbara fantastiska släkt och familj. Det är så fint och mer av den varan blir det, för redan imorgon ska vi hem till mamma och pappa, eftersom att mamma fyller år då. Sedan väntar nyår och planerna inför den kvällen är ännu inte spikade. Vi får se vad som händer då. Har ni planerat ert nyår? Jag gissar att svaret är ja...

Hursomhelst så finns det en risk att det här är mitt sista inlägg för i år, så om så är fallet passar jag härmed på att önska er ett gott nytt år!

Kommentarer
Postat av: ♀ THE REVOLT ♀

Gott nytt år på dig med! och va synd att det kanske blir ditt sista för det här året :(

På tal om det som stod i överdelen av inlägget, här är det också kallt! >.< vet inte hur mycket, men kallt är det iaf D:

2014-12-28 @ 12:54:22
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: n

Så najs med snö nu :D Blir så glaaad! Dock smällde det till ordentligt med kylan, och jag är SÅ rädd för bihåleinflammtion. Så nu gäller det att klä sig varmt :)
Kul att ni hittade lite på mellandagsrean :) Man kan göra en hel del klipp om man har turen med sig :D Jag pallade inte länge haha, tycker det är så hysteriskt. Så jag väntar lite med att kolla in affärerna :)

SV Yollibox är en glass, som är lite nyttigare. Yoghurtglass kan man säga , laktosfri och helt naturlig :) Blir bra till mitt nya liv nu ;)

Jag vet inte men här var inget öppet den 25e :)

Ja vad härligt :) Det blir ju så mycket roligare då. Och fort var dagen över igen. Tråkigt. Det är en så himla fin högtid, och jag är ju otroligt mycket för traditioner :) Jag har en hel del traidiotner från min barndom som jag mer än gärna tar med mig i framtiden =)
Det bästa med att ha 4 flräldrar från olika ställen i landet =)

Nej jag vet inte än. Och vad duktigt dóm du aldrig gjort det! =) Kram

2014-12-28 @ 14:15:08
Postat av: NICOLE

Så najs med snö nu :D Blir så glaaad! Dock smällde det till ordentligt med kylan, och jag är SÅ rädd för bihåleinflammtion. Så nu gäller det att klä sig varmt :)
Kul att ni hittade lite på mellandagsrean :) Man kan göra en hel del klipp om man har turen med sig :D Jag pallade inte länge haha, tycker det är så hysteriskt. Så jag väntar lite med att kolla in affärerna :)

SV Yollibox är en glass, som är lite nyttigare. Yoghurtglass kan man säga , laktosfri och helt naturlig :) Blir bra till mitt nya liv nu ;)

Jag vet inte men här var inget öppet den 25e :)

Ja vad härligt :) Det blir ju så mycket roligare då. Och fort var dagen över igen. Tråkigt. Det är en så himla fin högtid, och jag är ju otroligt mycket för traditioner :) Jag har en hel del traidiotner från min barndom som jag mer än gärna tar med mig i framtiden =)
Det bästa med att ha 4 flräldrar från olika ställen i landet =)

Nej jag vet inte än. Och vad duktigt dóm du aldrig gjort det! =) Kram

2014-12-28 @ 14:15:19
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: nicolinda.blogg.se

Åh vad mysigt! Du gjorde ett superbra val, tycker jag att ge dig ut i snön. Att komma hem till doften och känslan av nybryggt kaffe, mmmmmm.. Lovely!

Mellandagsrean, herregud, jag skulle aldrig palla gå in i butikerna alltså. Det verkar vara en sån hets bland visst folk, jag som har agorafobi avstår gärna men önskar att jag klarade av mellandagsrean för vill så gärna hitta massa ljuvliga fynd. Fick ni också hem något nattduksbord och så, eller tittade ni bara? :)

Jag är inte så insatt i sporten på det viset, men förstår litegrand i alla fall. Önskar er lycka till och hoppas ni vinner igen då så att ni kan komma upp i samma poäng :D

Oj oj, apelsinfromage och grejer! Aldrig ätit, ska definitvt kolla upp det. Åh det låter som en riktigt fin jul! Vad roligt att höra :D Du beskriver det väldigt stämningsfullt, fint. Apropå grönkålspaj, det gjorde min morbrors sambos mamma. Den är gudomlig! Jag älskar grönkålspaj nu mera. MMM..

Jag har inte heller planerat nyår, men jag har inte firat nyår på två år nu för jag klarar inte av när alla runt omkring mig dricker alkohol. Blivit mer och mer känslig för onyktra tillstånd, vilket jag tycker är synd för det betyder att det blir svårt för mig att socialisera mig på högtider - speciellt på nyår för då dricker alla seriöst. Ibland kan jag dock acceptera situationen och finna mig i den, om det dricks med måtta.

Jag hoppas ni får ett härligt nyårsfirande! Gott nytt år, Johan :)

SVAR: Haha, okej! :D Ja, absolut. Jo, så är det ju. Man lever ofta i stunden som människa och därför tänker man inte alltid på det där med "ta saker för givet", men jag är van att inte få ta saker för givet och därför tänker jag ofta på det typ.. Åh vad fint att du träffar din mormor så gott det går, jag håller med dig. Försöker göra detsamma med mina morföräldrar. Man ska ta vara på chansen, om man kan :) Skönt att ni bor närmare nu också, perfekt. Tack, detsamma! Jag önskar dig en underbar fortsatt vecka! God fortsättning. Kram

2014-12-28 @ 14:47:04
URL: http://nicolinda.blogg.se/
Postat av: danten89

Underbart att känslorna för jul kom =)

Ja så hur var din jul? Fick du några julklappar? :)

Härligt.

Haha, ja men var det bra sport i år då? ;)

Händer mera nu då? Är du ledig mellandagarna? :)

God fortsättning :)

2014-12-28 @ 16:08:51
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Sofie och Jocke

Hur kan man bli glad av snö?? Här i Skåne är det 25 grader varmt och vi planerar att åka till stranden imorgon. :P
Jocke hälsar att Djurgården ska spöa skiten ur Brynäs!!

Puss!

2014-12-28 @ 16:43:47
URL: http://frozentwilight.blogg.se
Postat av: Life of Johanna

Låter som en bra jul! Ja vår jul blev med bra när hormonerna väl slutade bråka med oss :)

Ja, Ryssland är alltid spännande och möta,brukar bli bra matcher. Så hoppas det nu med, men de kan inte slarva så i egen zon som de gjort mot Tjeckien och Danmark det kommer straffa sig mot Ryssarna.

2014-12-28 @ 17:05:15
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: Jessy

SV; Ja alla är vi ju olika och tur väl det :D Ja det var den! Ja men gud va härligt :D haha jaa!

2014-12-28 @ 17:35:29
URL: http://www.nouw.com/jessygunnarsson
Postat av: Susanna

Själv handlar jag nästan aldrig på mellandagsrean haha. Tycker det mest känns jobbigt med allt folk överallt och oftast är just den versionen/färgen/storleken man vill ha slut ändå haha, speciellt kläder känns omöjligt - finns bara typ XL kvar!

sv: Jaa verkligen, att sms:a är sjukt mycket bekvämare tycker jag, det är så jobbigt i de situationerna där man inte kan svara med ett leende, en nickning eller så när man inte har något att säga.

Jaa absolut. Använder hyfsat informell text i mina inlägg fortfarande men jag försöker ändå få NÅGON substans i det. Har tänkt på det sen man började få kommentarer och man vill skriva en kommentar på den personens blogg men man verkligen inte har NÅGOT att kommentera till inläggen.

2014-12-28 @ 19:45:38
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: Tina Olofzon

Sv: härligt att du hade en fin jul! Ja jag fick massa fint, fick välja en systemkamera som min pojkvän köpte till mig! En Nespresso kaffe maskin med kapslar! Två revyer, en hv match, saker till jag flyttar hemifrån, pengar,kläder,smycken och massa mer! Hel nöjd!:)
Ne det är klart, man saknar de personerna som man hunnit träffa mer :)
Ha en fortsatt fin måndag!:)

2014-12-29 @ 14:20:31
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Sandra

Det låter som om du haft en riktigt bra jul :)

Sv: haha jo det gjorde du nog men ja det är rätt mycket snö här uppe och kallt är det. Har varit -26 idag! Allt bra med dig?

2014-12-29 @ 18:32:01
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Erika

Massa bra saker du fick :)

sv. Boken är en fortsättning på en bok som handlar om en tjej som råkar ut för en olycka med sin familj, där hon blir den enda kvar (liggandes i koma). I boken får man följa hennes val om att stanna kvar på jorden, eller inte i princip :)

2014-12-29 @ 21:12:17
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: nicolinda.blogg.se

SVAR: Håller med! :) Jag utvecklade agorafobi i tonåren pga all extrem mobbning under min barndom och tonår. Jag förstår andras intresse för sport men jag är själv inte insatt, kan dock gilla att se en hockey eller fotbolls match. Apelsinfromage låter speciellt, ska som sagt kolla upp det och eventuellt smaka :) Ja du nämnde det tidigare. Du är bra på det, tycker jag med. Grönkålspaj är en stor favorit nu! Ja precis så känner jag, har inget emot folk som dricker med måtta men över den gränsen blir jag otroligt obekväm och avstår då hellre sällskapet. Men eller hur, så är det verkligen. Fint av dig! Jag önskar dig ett gott nytt år. Kram

2014-12-30 @ 01:43:13
URL: http://nicolinda.blogg.se/
Postat av: emelie andersson

sv: jag är väldigt ärlig som person och även när det gäller mig själv. Jag har alltid varit öppen med mina problem samt hur jag ser mig själv här på bloggen (självklart om andra saker med). Tack så mycket, kul att du uppskattade det så mycket.

jajamen, tack för omtanken :D

2015-01-01 @ 01:48:37
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Rebecka

Svar:
Åh, tack vad snäll du är :) Ja, verkligen! Det där med fest har heller ALDRIG varit min grej, dricker inte ens alkohol. Låter mysigt det med :)

Kram

2015-01-02 @ 17:56:48
URL: http://rebeckaliljestad.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: