Beatsbydre

Tid: 13:57:00
Datum: 2014-03-04
Kategori: Allmänt

Mina hörlurar har varit dåliga en längre tid nu, så jag bestämde mig för att köpa nya. De gamla var ett par Philips som jag först provade av Albin. Jättebra och balanserat ljud med djup bas och välisolerande proppar. Så ja, jag köpte ett par likadana. 300kr kostade dem då. Det var för tre år sedan, när jag, Albin och Louise var i Kungsbacka, hos Louises föräldrar. Senare köpte Albin och Louise två par likadana till åt mig när de var i ullared. där kostade de bara 100kr. Troligen var det någon form av måndagsexemplar med någon defekthet någonstans. Det var dock inget som märktes, för ljudet var lika bra.

Det som har varit genomgående problematiskt med alla tre par hörlurar är att de har börjat glappa. Plötsligt har ena luren bara slutat att fungera. Så även på de senaste jag använde, vilket har gjort att jag i stort sett har använt en lur. När man lyssnar på musik är det ganska värdelöst och därför började jag kolla runt efter bra och nya lurar.

De första jag hittade var ett par Denon på HIFI-klubben. De verkade bra, så jag googlade lite och fick fram test på dem hos Ljudbutiken. De fick ganska gott omdöme, men tydligen hängde de inte alls med i svängarna när man spelade lite snabbare och tyngre musik. det fick mig att tveka. Det är ju i huvudsak sådan musik jag lyssnar på.

Så jag kollade vidare och i samma test hittade jag mina lurar. Ett par Beatsbydre. Det är ett ganska exklusivt märke, framtaget av den amerikanska raparen Dr. Dre. Det märks också på ljudet. Det här är inga hörlurar som pasar vem som helst. Basen är i stort fokus. Det är mycket bas, djup, tung och kraftfull, medan diskanten får stå tillbaka litegrann. En ganska typisk ljudbild för just rap/hiphop, som Dr. Dre själv ängnar sig åt.

Hörlurar är alltid svårt att köpa. Det går ju sällan att prova dem. På HIFI-klubben får man dock alltid testa, prova och diskutera så mycket man vill. De har t.o.m. särskilda rum för provlyssning, för att det ska bli så likt hemmamiljön som möjligt. För, en högtalare som spelar i en stor affär låter inte alls likadant som en högtalare som spelar i ett mindre vardagsrum där hemma. Även hörlurar får man prova hos dem. Nu hade de tyvärr inga Beatsbydre, men ändå blev jag helt såld på dem när jag läste om dem.

Beatsbydreär ungefär som hörrlurarnas motsvarighet till högtalarnas Cerwin-vega, det amerikanska märke som har gjort sig kända för sin brutalt tunga och kraftiga bas, alltid med en röd upphängning. Jag var inne på att köpa ett par Cerwin-vega när jag köpte mina högtalare för snart sju år sedan, men Cervwin-vega är rena partyhögtalare. Man ska spela högt med dem, det är då de kommer till sin rätt. För, precis som hos Beatsbydre så står basen i fokus. Det som fick mig att istället välja B&W när jag köpte mina högtalare var att de är mer allround, har en klarare diskant och en grym detaljrikedom i ljudet. Med min ASW610 subwoofer av samma märke, B&W, blir det ändå ett enormt bra bastryck. Jag skulle dock fortfarande någon gång under min livstid vilja äga ett par Cerwin-vega. Det senaste jag hittade från dem var en riktig värstingbas på 21 tum! Med den i lägenheten hade jag inte fått bo kvar många dagar kan jag säga. 21 tum är fruktansvärt stort och lär ge ett tryck som får tavlor och annat att ramla ner från väggarna.

Hursomhelst så hade jag fastnat rejält för de där Beatsbydre-lurarna, men priset var haken. Mellan 900-1500kr ungefär, för ett par in ear-lurar. Det är lite saftigt, men så hittade jag dem på 24.se, för knappt 500kr. 24.se har dessutom studentrabatt, så nu fick jag mina lurar för 470kr, ett riktigt kap måste jag säga.

När jag fick hem dem och första gången lyssnade på dem, då blev jag dock nästan lite besviken. Tyckte inte det var något särskilt bra i ljudet, och basen var inte alls så djup som jag hade förväntat mig. De levde inte alls upp till mina förväntningar kan man säga.

Precis som med högtalare behöver dock hörlurar spelas in innan de låter exakt som de ska. Nu när de är inspelade så är jag mer än nöjd med dem. Det är inte lika klart ljud som det var i Philipslurarna, något jag å andra sidan var fullt medveten om när jag köpte dem, men de sitter som gjutna i hörselgångarna, isolerar grymt bra och basen är riktigt bra. Djup, fyllig, tung och kraftfull. Jag älskar't! Hela konstruktionen andas dessutom kvalitet. Det är platt kabel, så klart, som underlättar trassel, själva hölurarna är i metall och den lilla bärväskan man får till är i skinn. Helt enkelt, toppkvalitet rakt igenom.

så, vill ni ha hörlurar med mycket bas som sitter perfekt i örat och som isolerar kanonbra mot yttre ljud, ja, då rekomenderar jag verkligen ett par Beatsbydre med modellbeteckningen Urbeats!

Idag är en sådan där chilldag igen. Eller, rättare sagt, en träningsfri dag. Jag har tvättat, städat och borde ta tag i studierna litegrann, men just nu sitter jag och pimplar kaffe och är lite småirriterad på Tissen. Inatt var nämligen ingen rolig natt. Det var en sådan där natt när han for runt och lekte med allt och ingenting, inkl. våra armar och fötter. Det gjorde att vi vaknade x antal gånger. Det var inte jätteuppskattat. Det var det inte heller när han hade ner allt uppe på byrån två gånger för en stund sedan, tavlan över soffan åkte ner, + att han äter på mina blommor och gärna vill in under diskbänken bland alla påsar och sopor. Det är mindre populärt. Mindre populärt var det också när han förra veckan hade ner gardinen, med stång och allt, den gode Tissen. Ändå så tycker jag att han har blivit betydligt lugnare än han var i början. Då kunde han fara omkring och leka i flera timmar. Nu brukar det oftast bara hålla i sig en stund, med vissa undantag, som inatt. Det kommer bli spännande att se hur irriterad mamma kommer bli på honom när han ska vara där en vecka, när vi åker till idre. Frågan är som sagt inte OM hon kommer bli irriterad, frågan är HUR irriterad ;)

Pappa fyllde ju 60 för snart två veckor sedan. Det firades med lunch på Sjögesta motell, tillsammans med hela familjen, minus Emma, som jobbade då. Hon jobbar ju dock där, så hon fick en liten pratstund med oss ändå och hintade om att vi är riktiga såsomaner, så att vi fick mycket sås till maten. På kvällen kom ssläkten och det bjöds på mat, kaffe och tårta. Pappa fick bl.a. biljetter till Magnus uggla i april, en guidad tur på ett bryggeri i New York när de ska dit i höst, en lite dyrare wiskey, en weekend i stockholm tillsammans med mamma och så fick han en supporterresa med Östgötaleksingar ner till Jönköping av mig. Han hade aldrig stått i klacken innan och tyckte väl efteråt att han kanske var lite för gammal för att stå och skrika och sjunga sådär, men han tyckte det var jättekul och en upplevelse värd att minnas. Det var första gången för min del som jag var i Kinnarps arena och tyvärr så är ju bortastå där inget att hänga i julgranen. Högst upp i ena hörnet. Högtalarna i arenan är ungefär i linje med bortaklackens fötter. Så ja, det är en bit upp.

Matchen var sådär i första perioden, tände till rejält i andra och kom sedan av sig för vår del i tredje. Då gjorde nämligen HV både 3-1 och 4-1 och matchen var död. Det var tyvärr klacken också. Första gången jag och Julian var med, i Chokladasken tidigare i höstas, då sjöng vi och höll igång trots att vi låg under med 5-1. Efter matchen stod vi kvar och fortsatte sjunga och hylla Alsenfelt i mål. Nu blev det helt tyst när HV gjorde 4-1 och under de sista tio minutrarna av matchen hördes knappt en enda ramsa. Nästan pinsamt måste jag säga. Det är inte det som är Leksands supportrar, Superstars. Det som är Superstars är den klack som håller igång matchen igenom, oavsett resultat. Man stöttar och sjunger fram sina älskade blåvita krigare ändå. Det gjorde vi inte i fredags, när supporterresan ägde rum. En orsak till det kan ha varit att det inte riktigt fanns någon klackledare, det var ingen som riktigt tog tag i det. Första gången i Cloetta C, då var Emil Nilsén med, som har varit klackledare för Superstars sedan någon gång på 90-talet. Han kan det där med att dra igång en hel klack och det var mäktigt kan jag lova. Nu var det inte lika mäktigt. Tyvärr.

Pappa tyckte hursomhelst att det var roligt och det är ju huvudsaken.

Med det tänkte jag att vi här och nu avslutar med lite musik. Det var länge sedan nu, men här kör vi lite tysk House i form av Helene Fischer, och lite svenskt, i form av Markus Krunegård. Riktigt bra båda två tycker jag. Vad tycker ni?

 


Kommentarer
Postat av: Alice

Det där med hörlurar är inte lätt. Till telefonen har jag vanliga iphone hörlurar, de bästa jag haft då man verkligen får med den där sköna basen, och att de är ljudisolerade så alla andra runt om en slipper höra. Att gå runt med ena luren trasig är ingen hit, fick göra det någon vecka för ett tag sedan, då jag inte hade råd att pröjsa nya. När jag är hemma använder jag mina house of marley lurar, fick dem i förra julen, super sköna. Ekologiska också, till och med kartongen dem låg i var ekologisk.


Jo någonstans inom mig tror jag på en direkt plats, jag måste tro det. Jag vill tro det. Vad vore jag för fan om jag helt plötsligt börjar misstro dem. Men dem har inte alls varit i form, tappat tunga namn, innan har man liksom varit övertygad om vinst nästan hela tiden för dem har känts övermänskliga, om du förstår vad jag menar. Dem var alltid med i toppen, alltid en av de bästa, visserligen är dem det nu också men det är inte riktigt samma grej. Inte samma form och glöd. Men även de bästa ska väl dippa vissa säsonger, och tvärtom. Det gäller att vara ödmjuk, och inse sina svagheter och andras styrkor.

2014-03-04 @ 17:16:04
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: danten89

Yeah :)
Survivor eller Undo till Eurovision, någon av de två tror jag skulle ta en vinst till Sverige faktiskt :)

Verkligen, men nu är OS över :)
Nu i helgen börjar ju Paralympics. Hoppas på Sverige lite där med då? :D

En person med vett i skallen, vet att man inte får klottra var som helst?
Jag skulle aldrig ens tänka på en sån grej, att börja klottra nånstans, förstår liksom inte varför man gör det?

Nej jag tycker man ska använda sig av de tjänster man kan köpa, om min pappa ska hjälpa mig gratis och jag inte använder ROT avdraget och tar in någon som får lön för det som ska göras, så får ju inte samhället de extra kronorna över.. till att kanske bygga nya lägenheter för de i min sits.

Härligt att höra :)

2014-03-04 @ 19:01:54
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

Skönt att ha en träningsfri dag ibland!! :) Det behövs!

SV jaha okej :)
hahaha neej vad kul! men det är väl när man blir 50 som det ska skjutas och tjohejas :) tur vi har 10 år kvar till det ;d och förhoppningsvis bor jag inte hemma då ;)

jo det är klart! man vill ju alltid ha en seger och vinst :) Men att ha kommit så långt är ju sååå bra meed :)

2014-03-04 @ 22:31:45
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: sandra

skönt att du hittat ett par bra nya hörlurar!

sv: ja det var verkligen jätte trevligt och umgås med min syster förra helgen sådär :) Man borde göra det oftare än vad man gör.

2014-03-05 @ 17:06:42
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: ANGELICA - Hälsosamt

Trist med hörlurar som glappar och håller på!

2014-03-05 @ 18:48:55
URL: http://nattstad.se/healthbyangelica
Postat av: LIENE

sv: Jag tror det är hyresrätt :) haha, vimsig jag låter. Det är spännande att ha flyttat till ett nytt ställe igen.
Träningsläger låter kul. Bra om du trivdes.

2014-03-05 @ 20:06:52
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Då hoppas vi att sommaren kommer snart :D

2014-03-06 @ 16:35:30
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Hej du, nu är jag smått tillbaka på bloggen igen, men jag har blivit sjuk så jag är inte överdrivet aktiv. Ärligt talat orkar jag knappt med det haha.

sv: Så du skrev att du var på väg att flytta till Gbg en gång i tiden. Vad var det som hindrade dig?

Haha, nej jag gillar verkligen inte min röst. Det är ju hemskt att spela in sig själv och sedan behöva lyssna på eländet haha.

Snart helg igen. Några planer?
kram

2014-03-06 @ 19:09:36
URL: http://sessie.se
Postat av: Helenas Söta

Vilken djungel det är att välja hörlurar! Tur att jag inte behöver nya nu för jag hade inte orkat välja...haha!

Jag tycker det är stor skillnad på hemgjord marmelad eftersom det är mycket mer frukt och mindre socker=gott!

Ha en bra helg!

2014-03-07 @ 15:04:56
URL: http://helenassota.se
Postat av: LIENE

sv: Jag tänker det faktiskt. Tumören har nog börjat klämma på nerverna mer. Men nu ska jag inte bry mig mer. Ska leva mitt liv :)
Nej, det märks inte så mycket på långt håll. Om jag visade mitt ansikte nära skulle det synas att jag har haft och har ännu förlamning, eller mina vävnader måste bara växa ut igen.
Jag har länge sätt att mitt liv är till för att delas, och något jag vill är att vända in och ut på mig själv för andra. Det är få som gör det, men eftersom vi är olika vill såna som du och jag kanske göra det medan andra inte.

Intressant med tyskt house :) Gillar att musik kan låta så olika hos olika kulturer och i olika länder.

2014-03-08 @ 13:16:30
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Jag känner henne genom bloggen endast :) Har aldrig träffats innan alltså.

En läkare sa till mig att mitt ansikte blir aldrig normalt igen, alltså att vävnaderna ej växer ut helt rätt :P

Man fick ett liv som man kan klara av :)

2014-03-17 @ 13:26:55
URL: http://lifefromwithin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: