Rekord efter rekord

Tid: 11:43:28
Datum: 2014-03-18
Kategori: Goalball

Mitt mål för den här säsongen, fram till EM i september, är att springa 5km på 22 minuter. Det ser onekligen bra ut kan jag meddela. Jag och Julian började springa 5km i november, men först nu har vi fått in det rent rutinmässigt och gör det en gång varannan vecka.

Distanslöpning har aldrig varit min grej. I högstadiet sprang jag på drygt 38 minuter som snabbast, vilket ärligt talat är ganska dåligt. 2,5km sprang jag som snabbast på 14.27, vilket inte heller var något vidare bra. Min kondition var alltså inget att skryta med, men det var inte så konstigt, för jag ängnade mig ju inte åt någon fysisk aktivitet alls, förutom skolidrotten. Vi cyklade visserligen ganska mycket på den tiden, men jag har aldrig haft någon vidare grund för varken kondition eller styrka.

Nu har det hursomhelst sett ut såhär:

24.59
25.22
24.04
23.30
22.49

Första gången vi sprang hade jag i mitt huvud som mål att nå under 25 minuter. uttalat var det dock att nå under 30 minuter, för det hade jag aldrig klarat tidigare. Jag klarade mitt mål precis, en sekund under 25 minuter, och krossade det uttalade målet med över 5 minuter.

Gången efter gick det lite tyngre, även om det kändes bättre än första gången. Tiden blev 23 sekunder långsamare, så trots den bra känslan var jag inte helt nöjd med passet.

Sedan har det stadigt rullat på, med rekord efter rekord. Tredje gången sänkte jag mitt rekord, 24.59, med 55 sekunder, ner till 24.04, gången efter blev det en sänkning med ytterligare 34 sekunder, ner till 23.30, och nu senast var det ytterligare 41 sekunder under rekordet, ner till 22.49. Så ja, det ser onekligen bra ut för att jag ska nå mitt mål. Det är bara 49 sekunder ner till detsamma. Det borde jag klara, men å andra sidan är det nu, när man verkligen kommer ner till de här tiderna, som det går trögt att förbättra sig. Det är samma sak med styrka. När man börjar träna går det ganska lätt att höja rent viktmässigt, men sedan når man en tröskel då det inte går att höja mer. Man har nått sin nuvarande maxkapacitet. Därefter går det trögt att höja och det kan ta flera veckor, ja, t.o.m. månader, innan man lyckas genomföra en höjning. Lite så kände jag nu senast när vi sprang. 22.49 var riktigt jobbigt att springa på, så de där 49 sekunderna kan bli tuffare att fila bort än jag tror. We will see...

Utöver löpningen går träningen också bra. Goalballspelet har kuggat i på ett helt annat sätt nu under de senaste två månaderna än vad det gjorde under i stort sett hela hösten. Jag har haft flera träningar här hemma där jag inte har släppt in ett enda mål. Defensiven har fungerat riktigt bra överlag. Sedan har man så klart sina träningar där det inte alls stämmer och där skitmål slinker in. En sådan träning hade jag i lördags. Jag släppte två riktigt billiga mål som jag ska ta alla dagar i veckan, men bakgrunden till det hela är det faktum att jag har jättesvårt att tända till och spela på topp när motståndet inte är det bästa. I lördags var det jag, Jennifer, som senare klev av och inte kunde spela mer, p.g.a. höft, knän och ruygg, som hon har problem med, Tobbe, Linda, Martin och Wilmer. Martin har ju varit med i drygt ett halvår nu och honom kan man börja pressa litegrann, även om han än så länge definitivt inte klarar våra skott. han har dock gjort enorma framsteg och kan bli riktigt duktig. Wilmer är helt ny och man får ta det väldigt, väldigt försiktigt med honom. I lördags satte Linda sig själv, Martin och wilmer i samma lag. I en sådan match känner jag inte att jag får ut något alls. Syftet med det hela var, enligt Linda, att vi tre lite mer rutinerade spelare skulle fokusera på is i magen och bollmöte, men det blir ju ändå fel när det går så långsamt. Man väntar och väntar och sedan kommer bollen. Vårt eget spel med rörelse, gå runt osv. blir också fel, eftersom att man hela tiden måste stanna upp innan man skjuter, för att skotten inte ska bli för hårda för de lite nyare spelarna.

För min egen utveckling och satsning är en sådan träning inte alls bra. Särskilt inte som vi bara har två träningar i veckan. Då har jag inte råd att tappa en träning sådär. Självklart får man göra sitt bästa och tyvärr finns det inte mycket att göra åt det, i synnerhet inte en sådan här träning, när Julian, som annars alltid brukar vara med och som nu även har börjat spela själv, inte var där. När han är med går det att dela upp litegrann, men när Linda är skjälv sådär, då blir det svårt. Alla måste ju få vara med, men kvaliteten sjunker ju tyvärr och i synnerhet jag, som siktar så högt, får inte alls den träning jag behöver.

Ett steg i rätt riktning är dock de pengar jag har fått från föreningen nu. de kommer att täcka totalt sex resor ner till Malmö under året, för att jag där ska få betydligt bättre och hårdare träningar, för det behövs om jag ska nå dit jag vill nå.

Utöver detta lilla problem som vi har här på hemmaplan så går som sagt själva goalballspelet riktigt bra just nu.

Hockeyn är mitt inne i den period man längtar efter hela året. Det är slutspel och kvalserier, både upp till SHL och upp till Hockeyallsvenskan. Kvalserien upp till SHL kommer tyvärr skrotas till nästa säsong. Då ska systemet göras om, så det här blir det sista vi ser av kvalserien i dess nuvvarande utförande, men vilken värdig avslutning det blir för kvalserien. Derbyn både hit och dit. Vi har först och främst Stockholmsderbyn mellan AIK och Djurgården. Sedan har vi Skånederbyn mellan Malmö och Rögle och sist men inte minst har vi E18-derbyn mellan Örebro och västerås. Minst sagt häftigt! Stockholmsderbyna kommer dock tyvärr att spelas på Hovet och inte i Globen, som lätt hade blivit fylld. Det hade varit ännu häftigare. Tänk er en fullsatt Globen och två gigantiska klackar som triggar varandra. Mäktigt. tyvärr hade det aldrig fungerat ur ett säkerhetsperspektiv. Därför är den här lösningen bättre. Nu har man löst det så att AIK får en martch på Hovet och Djurgården får den andra. På AIK:s match, som spelades igår, var det bara AIK:are och på Djurgårdens match kommer det bara att vara djurgårdare. Tyvärr försvinner ju det där med två klackar som sjunger mot varandra, men som sagt, säkerheten måste gå först, så jag förstår beslutet.

För Leksands del är säsongen över. Det känns å ena sidan surt och bittert, eftersom att vi, om det gamla seriesystemet hade funnits kvar, hade spelat kvartsfinal, men även om vi hade tagit två fler poäng i grundserien än vad vi gjorde. En seger till så hade vi slutat fyra istället för sjua. en fjärdeplats hade inneburit hemmaplansfördel i kvartsfinalerna. En sjundeplats innebar nu play in mot HV 71, som slutade tia i serien. Hade det gamla seriesystemet varit kvar hade man alltså inte ens gått till slutspel. Nu fick man en chans till och i bäst av tre matcher var man tyvärr det bättre laget mot Leksand, vars säsong därmed är över, medan HV nu möter seriesuveränen Skellefteå i kvartsfinal. Samtidigt är jag väldigt nöjd och stolt över vad grabbarna i detta laget har presterat under säsongen. Vi har slagit två rekord, flest antal poäng någonsin för en nykomling i högsta serien, 83, och flest mål någonsin av en back, Patrik Hersleys 24 mål. Det är häftigt. Samtidigt har Oscar Alsenfelt varit fullständigt briljant i match efter match, stått på huvudet och räddat puckar som man trodde var givna mål. Mikael Johansson har fått en nytändning i Leksand och tillsammans med Jakob Blomqvist och Johan Ryno har han utgjort en riktigt bra förstakedja. Den har kompleterats av alla andra blåvita krigare i laget, som verkligen har visat offervilja och som verkligen har stått upp för klubben och för varandra. Vi har slagit tillbaka mot alla experter som räknade ut Leksand innan säsongen och när det var klart att HV skulle gå segrande ur play in, då stod hela Tegera arena upp, alla, utom ett fåtal, med blåvita matchtröjor och halsdukar, och hyllade sitt älskade Leksands IF, i 30 minuter efter att slutsignalen ljudit. Det är mäktigt. Vi har Sveriges i särklass bästa publik, det vågar jag nog slå fast. så, trots den missade kvartsfinalplatsen så är jag ändå en stolt leksing, enda in i hjärtat. "En gång leksing, alltid leksing"!

Just i detta nu är jag på väg upp till Stockholm, där jag ska träffa Jocke, som jag inte har träffat sedan i december. Vi ska ut på Östersjön, på kryssning till Tallinn, precis som back in the days för några år sedan, då det blev väldigt många kryssningar. Vi kommer troligtvis att vandra runt på Tallinns gator och så klart också fika på vårt standardfik, som vi bara måste besöka när vi är där.

Kommentarer
Postat av: sandra

Kämpa på, du når snart ditt mål :D

kul med en kryssning till tallin :)

sv: tack, hade det bra nere i Malmö :) kom hem i söndags kväll, blev bara en kortis :) Kan inte vara borta från jobbet allt för länge.

2014-03-18 @ 17:41:52
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: NICOLE

Åh vad kul att ha ett mål! Kämpa på så kommer det gå toppen! :)

SV Haha .. panik :(
Jaha okej. Jag vill inte sitta där kvällen innan o vara tokig på mig själv o på vad jag ska välja så har sållat lite bland alla häften och kataloger :) Får se sen vad det blir! Var det bra att läsa en fristående kurs? Rekommenderar du dét?

Ja men gör det! Blir lite mer mättande :D
Åh tack! Är just nu stressad över ett hemskt engelskaarbete som ska in imorgon men annars är det bra :D Hoppas allt är bra med dig med!

2014-03-18 @ 18:16:17
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Erica

Kryssning lät inte helt fel! :)

2014-03-20 @ 12:48:32
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Jag har nog inte heller träffat så många genom bloggen, men några :) jättekul verkligen att lära känna människor på så sätt.

Hmm, kändes väl inte så behagligt att höra det, men jag tänkte att gud har andra planer för mig för att ge mig hopp och framtid. Tänkte att så illa kan det verkligen inte gå. Så jag tror inte på vad läkarna säger :) Inte för att jag ej respekterar dem för jag gör det, men kan ju inte tro på allt som sägs.

Sant, det finns en viss längtan bakom texten :)
Kram, hinner inte läsa ditt inlägg just nu, men ska läsa när jag har tid.

2014-03-20 @ 14:50:32
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Alice

Hoppas du lyckas med ditt mål. Önskar jag kunde springa/jogga också. Får så ont i fötter och ben av löpning. Räcker med en PW så är de döda.

Sv. Jag lyssnar på allt mellan himmel och jord, men musiken måste såklart säga mig något. De jag inte lyssnar på så mycket är hårdrock och platta melodifestival låtar, det tilltalar mig inte. Summer wine (the corrs) gillar jag pga rösterna och hur den är uppbyggd, Annars känns den ganska lågt ifrån vad jag vanligtvis brukar gilla :)

Jag har inte så stor koll på kvalserien men jag håller med dig, det skulle kanske vara en spännande grej att testa en säsong. Men detta upplägg som är nu att alla utom de sista som får kvala får en chans till kvarten är fel. Ser ingen direkt fördel för något lag, inte ens Skellefteå som toppa tabellen överlägset. Då tycker jag det är bättre som det var innan bytet, att det är färdigspelat för säsongen för dem som inte höll sig över en viss placering i tabellen. Känns lite fel att ett lag med placering 8 får en andra chans och kan vinna hela säsongen, då behövs inte ens alla dessa omgångar spelas i ett halvår innan kan jag tycka. Men håller med, kan testa lite kvalseriespel.

Aldrig testat lurarna till 4an. Men dessa är bra :)

Det är så skönt att rikta ett stort finger till dem som kallat oss fiaskolag, förhoppningsvis slår vi ut Brynäs med 4-0 i matcher. Ska till Löfbergs i morgon och kolla, står i klacken. Hoppades lite på Frölunda i år, men som du säger ser det ut som de ryker snart. Växjö går bra, fin form, visserligen är väl Luleå de formsvagaste i hela shl nu så kanske ingen jätte skräll att de slår ut dem. Men tror också på Skellefteå och fbk i final. Vad som händer där håller jag osagt, fbk går bra nu, spelar fint och Skellefteå sitt vanliga. Blir nog jämnt isåfall.

2014-03-21 @ 09:19:40
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: danten89

Yeah ;)
Hejar på Hästen :)
Vi får se om de pallar och håller för trycket hela vägen.. svårt att sia om :P
Dem kommer ju få spela om de två första platserna i allsvenskan.. för att om möjligt kunna komma upp i SHL.

Jag vet inte vad man ska säga om det nya systemet, kanske bara är en provperiod.. sen är det gamla tillbaka? :P

Om man har en frisk inställning, så gör man inga illdåd. Man kan kontrollera sin ilska osv.
Varför tror du psykiskt sjuka får lugnande medicin, för att inte begå illdåd och handlingar de inte skulle göra annars? Lika med en del med ADHD, de kan få lugnande för sina nerver osv..

Jag söker lägenheter, men typ många hundra sökanden på varje :)
Så det tar sin tid :P

Hur var resan då? :D
Levererade båten?

Helg igen nu :)

2014-03-21 @ 16:58:06
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: sandra

sv: ja men det kan jag tänka mig :) en kryssning är liksom aldrig fel :)

ja det var väldigt kul och gå på fotboll tillsammans, händer inte ofta då våra lag inte spelar i samma division. Vi var mest ute och åt och tog det lugnt. Var ju bara där över en helg så hann inte med så mycket och vädret var inte det bästa /:

2014-03-22 @ 12:16:53
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Det kommer bli bra fysiskt :D
Ja, det är bra att ta hand om sig själv.
Ha en toppen helg!

2014-03-22 @ 13:10:02
URL: http://lifefromwithin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: