Vad är det för jävla pulver?

Tid: 10:59:42
Datum: 2016-04-06
Kategori: Allmänt

Okej, lite tråkig rubrik kanske, men vi börjar med det negativa i det här inlägget, så avslutar vi positivt sen, vad tycker ni om det? *Varför ens fråga, när ni läser det här är det ju redan publicerat och klart.*

Anyways, vilka jävla pulver det finns! Öppnade Aftonbladet supernytt, som förövrigt är bästa nyhetsappen jag har testat, imorse och läser bl.a. om någon som hade följt efter en gammal dam, snott hennes bankkort och tagit ut 20 000kr. Några andra hade misshandlat en gravid kvinna.

Alltså, varför varför varför gör man något sådant? Är det någon slags maktdemonstration för att man för en stund vill känna sig "bättre" än någon annan, eller är det något slags absurt kickbeteende?

Hjärnan är invecklad och svår att förstå ibland, men om det nu skulle röra sig om det senare, att man får något slags kick av att misshandla folk, då har det gått väldigt snett och frågan är då varför det har gått så snett? För, en människa tänker inte helt random att "jag ska gå ut och testa att slå någon och se om jag får en kick av det". Nej, det grundar sig högst troligt i något annat. Kanske i ett utanförskap av något slag, i skolan eller i segregerade bostadsområden. En frustration och ilska över samhällssystemet som inte fungerar tillfredställande byggs upp, man får inte de resurser man skulle behöva i skolan, skolan ser inte/vill inte se och skyller på att det "inte finns pengar", man får inte ut sin fulla kapacitet i samhället när det gäller arbete etc. för man heter si eller så och bor där och där och kommer där och därifrån.

Det skulle kunna vara en förklaring, för det gäller att förstå och sätta sig in i gärningsmännens situation, att försöka förstå hur de tänker och vilka motiv de kan tänkas ha, för som sagt, jag tror det är ytterst sällan som någon bara sådär helt random exempelvis slår ner någon. Det ser kanske ut att vara helt oprovoserat, men oftast ligger det något bakom själva handlandet, något djupare, även om gärningsmannen och offret inte känner varandra och offret tyvärr bara råkar vara på fel plats vid fel tillfälle.

Det är iaf min uppfattning av det hela, men det försvarar inte handlandet för den sakens skull och misshandel i all ära, men att sno pengar från gamla, nej, det är som att slå en blind i ansiktet eller att välta en permobil. Vad tjänar man på det? Om det nu skulle vara något slags maktdemonstration för att man för en stund vill känna sig bättre, större och starkare än någon annan, ger det verkligen den effekten? Som jag ser det hade det oftast inte gjort det, av två anledningar. Ett, Offret kan knappast bjuda något motstånd och känslan skulle mer vara ett misslyckande, att "det enda jag rår på är stackars försvarslösa människor". Två, att ge sig på försvarslösa människor är bara så elakt och moraliskt fel det kan vara.

Jag skrev dock oftast, för troligen finns det de som ger sig på äldre och personer med funktionsnedsättningar, misshandlar gravida med för den delen, som är frikopplade från allt vad moral och empati heter, kanske för att de själva under en längre tid har blivit nekade den hjälp och det stöd de behöver eller blivit oförstående tillmötesgångna när de har försökt förklara sin situation för skolan, myndigheter etc. och då till slut och tyvärr ser våld som enda utvägen för att bli sedd och för att få någon att förstå. En sned och felaktig väg, ja, men som sagt, oförstående och nekande gång på gång bygger upp en frustration och en ilska som till slut måste ta vägen någonstans...

Nåja, nu lämnar vi detta allvarliga samtalsämne och riktar istället in oss på gårdagens fantastiska dag. Wow, vilket vårväder vi hade! Sol och typ femton grader. Jag satt på balkongen i bara T-shirt, läste kurslitteratur och drack kaffe. Sämre dagar kan man faktiskt ha.

Avslutade också dagen med att gå ut och springa en sväng. Det var sannerligen inte igår jag var ute och sprang, oftast blir det ju löpband för min del och det där med att det ska vara skönt att vara ute och springa, det förstår jag fortfarande inte och står fast vid det efter gårdagens tur. Jag är mer av den snabba och explosiva sorten, avskyr att springa långt. Redan efter 2,5km började jag känna att vi hade sprungit "långt" igår och att det räckte snart. Då hade vi inte ens vänt hemåt än. Från 3,8km och framåt kändes det mest som en plåga och var allt annat än skönt. jag blir inte särskilt trött rent orkesmässigt, men benen tar slut, känns typ som mjölksyra i vaderna. Sambon är av rakt motsatta sorten, gillar inte alls korta sträckor och högt tempo, och hon var knappt trött när vi kom hem igen. Tyckte mest att det hade varit skönt att springa lite lätt sådär, men jag kan inte förstå det! Jag tycker inte alls att det är skönt att vara ute och springa sådär, det tar emot och det är skittråkigt. Då går jag mycket hellre ut och går en långpromenad exempelvis en kall och solig vinterdag eller en fin vårdag, det är härligt, men att det ska vara härligt att vara ute och springa, nej, det tycker jag verkligen inte.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Nää, vi hade det grått & trist + kallt ute tyvärr.

Jaa, riktigt kul:)
Det ska jag absolut göra :)

Tack för tipset, ska testas :D

2016-04-06 @ 17:33:52
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Dan

Okey :P Haha.
Men musiken kändes lite schlageraktig :P

Tänk att i september när SHL drar igång, så är ni tillbaka? :D Och får möta LHC och allt? :D

Åh vad bra att den är vattentät? :P
Ja för idag regnade det ju... och var så kallt, jämfört med igår, då jag fick gå med uppknäpp jacka efter jobbet :)

Vad pluggade du på balkongen då?

Helt okey start, är bara så trött hela tiden. Tror att det tar ut sin rätt att jobba natt? :P

2016-04-06 @ 18:41:53
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Erika

Förstår heller inte det där beteendet, hur kan man ens ha mage att göra något sådant? Tänker också på alla stackars djur och barn som far illa..

2016-04-06 @ 22:20:11
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

sv: haha kul att du känner så, alltid kul med positiv respons :)

Hoppas att du har haft en fin onsdag :)

2016-04-06 @ 23:07:32
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Bambi

Jag har funderat så mycket över det där. Vad tänker man liksom? Men jag vill så gärna tro, hur fel deras handlingar än är, att dom är desperata människor och att det liksom bara "blir som det blir". Vill inte försvara handlingarna - men vill så gärna att det ska finnas en logisk förklaring.

svar: YES jag är som en resurs åt flickan. Jag hade fått stanna kvar fram till sommaren om det inte vore för flytten.

Well - smeknamnet Baam utvecklades till Bambi. Så jag bytte. Kändes som en skön omväxling och det lät lite proffsigare om jag får säga det själv.

2016-04-07 @ 22:11:36
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Jennysen

Jag tror på dålig uppfostran och dåligt inflytande. Det kan givetvis bero på väldigt många olika saker. Menmen.

Sv: Ja, det var klart tufft, men så värt det på samma gång! :)
Det är helt sant. Att lyssna på kroppen är viktigt.

2016-04-08 @ 12:31:21
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Amanda

Man kan inte veta vad det beror på, dom kan ha haft en jätte bra uppfostran men ändå så går det snett.. Nånstans måste det ju vara nåt som inte stämmer från början, att dom saknar empati osv..

Tack, jag njöt av ledigheten som var :D

2016-04-08 @ 23:15:44
URL: http://amandas.vione.se
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Fy sjutton! Blir arg och förbannad på sånt där!

2016-04-09 @ 00:21:27
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Amanda

Sv: Oj vet faktiskt inte vad det kostade på Vapiano, min kompis bjöd mig, och sen jobbar hon där så hon får rabatt :/

2016-04-09 @ 19:18:01
URL: http://amandas.vione.se
Postat av: Carolina Thoor

Alltså.. Sånt där är verkligen läskigt... :(

Sv; det var mer än mysigt ska du veta! Det var jätte härligt att få mysa med finaste valparna. Dem var så otroligt söta och mysiga samt busiga hehe. Det ända dåliga var väl att jag hade vita byxor och det första jag gjorde var att sätta mig i deras bajs samt att dem hade det under tassen då jag lät deras tassar vara på mina vita jeans. Menmen.. Min underbara moster har en underbar tvål så allt försvann haha :D

Jodå, Niclas är stöttande och finns vid min sida angående det som hände på jobbet. Han och mina föräldrar samt kollegor har jag pratat med och allt känns mycket bättre nu, tack! :)

Ja, vårt sälen hus är ett släkthus kan man säga fast vi delar med andra familjer vi inte känner. vi hyr stugan och får vissa veckor som vi får vara där - vissa andra veckor är andra familjer där! :)

Jag tränade i onsdags faktiskt och gjorde samma träningstyp. Fick då ont i knät och avbröt direkt. Men det som är det dåliga den här gången var att jag tränade i onsdags, sedan vilade jag i torsdags och då jag tänkte träna på fredagen så blev jag sjuk och hade ont i halsen och har fortfarande det så har fått uppehåll för det igen.. Surt :/

2016-04-11 @ 10:53:07
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

Finns gott om idioter tyvärr.

2016-04-11 @ 12:52:02
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Sarah

Jaa vilka idioter de finns :/

2016-04-16 @ 16:31:35
URL: http://CheerSarah.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: