God jul alla där ute!

Tid: 15:43:00
Datum: 2016-12-22
Kategori: Allmänt

Okej, bloggen har inte varit superprioriterad under de senaste dagarna heller. Jag har lunchat och fikat med en vän, tränat, träffat podgruppen med lite julfika och gröt, slagit in mer paket, sovit länge, tvättat, städat och fixat här hemma, skrivit diskussionsinlägg, skickat in en uppgift i skolan och bakat julgodis.

Där har ni mina senaste dagar i all korthet.

Imorgon ska både jag och syster traditionsenligt hem till mamma och pappa för att klä granen och även träffa andra syster, som är uppe och jobbar i Kläppen för tredje året i rad, men som är hemma nu över jul. Jag kommer nog mest att sitta i soffan, lyssna på julmusik och äta Aladdinchoklad, så får de andra sköta kläendet av granen.

Julafton tillbringas hos mormor med mammas sida av släkten, också det en tradition numera. Det lär bli fika, julbord, Kalle, paketöppning, julklappsspelet och så lite gröt, men det kommer ett inläg om julen efter densamma.
Hur ska ni fira denna fantastiska högtid i år?

Mycket mer har jag inte att dela med mig av i nuläget, men för att det här inlägget inte ska bli allt för tråkigt och för att det troligen är det sista inlägget innan jul, så ger jag er här hela min julplaylist på spotify, exklusivt bara för er! Lyssna och njut av riktig julmusik och varför inte passa på att gå in och följa samtidigt?

God jul önskar jag er alla, ta hand om varandra, ät gott, undvik alkohol och sjänk gärna en extra tanke till de som inte har någon familj eller släkt att dela julen med, till dem som kanske inte ens har ett varmt hem att vara i, några tända ljus på bordet, någon julmat eller choklad, eller för dem som bävar inför julen, för de vet att den kommer innebära bråk, gråt och en tung sten i bröstet. Jag älskar jul, men alla gör inte det och det är viktigt att komma ihåg tycker jag, att även om julen är den mest underbara tid på året för min del, med släkt och familj, massa mat, godis, värme och kärlek, så är den inte det för alla. Tvärtom. Jag har tjatat om det tidigare år ocksså, men det kan inte nog poängteras. Så, njut av julen, men glöm inte bort de vars jul inte alls är sådär glamorös som allas jul egentligen borde vara!


Kommentarer
Postat av: Therese Bjärstig

God Jul och ett fint slut på året!

2016-12-22 @ 20:04:50
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Dan Thor

Fin lista ;) Min är typ alla jullåtar som finns som jag lagt i en lista, och jag sätter den på shuffle :D
Haha.

Det var choklad och nougatpraliner, gjort ännu mera julgodis idag :)
Vad tillverkade ni? :)

Ja folk jobbar också för att det är nästan "fult" att vara hemma och vara sjuk...

Jag håller tummarna för dig :D
Hihi.
Vilka kurser har du sökt då? =)

God Jul Johan :)
Du får ha det så bra i jul och njut av de fina dagarna med nära och kära nu riktigt ordentligt :D

2016-12-22 @ 23:36:42
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Heléna

Det låter som en trevlig julhelg :D Jag ska ha uppesittarkväll här imorgon med Calle och mina söner - se bingolotto och mysa med julgodis och en massa tända ljus. Julafton blir här hemma med Calle och alla barnen - middag och julklappsutdelning. God Jul på dig :D

2016-12-23 @ 00:23:25
URL: http://helna.blogg.se
Postat av: Kattis

Låter som ett riktigt trevligt firande. Här blir det lugnt ikväll och imorgon blir det massa mat hemma hos sambos syster så blir vi nog där hela kvällen. Vi firade lilljul förra helgen med min familj och gick på julmarknad.
Önskar dig en riktigt god jul!:D

2016-12-23 @ 16:17:47
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Så mysigt med jul :) Vi är hos Henriks föräldrar först och sen åker vi till mina och har kvällen där. Ser så framemot morgondagen =) Jag tycker "Mer jul" är så bra =)
SV: kesella i för att de få dem luftiga och så är det viktigt med jäsningen, gärna i kylen ;) och så lite extra smör möjligen :D
Jo jag har tyckt att Sofia och Pernillas är helt ok, lite rolig men ångetspodden har jag inte fastnat för, utan har mer lyssnat pga vilka som gästat :)
Du kokar grädde och skumtomtar och så ska tomtarna bara smälta helt och sen häller man i glas. Det behövs ju inget gelatinblad eftersom att tomtarna innehåller det =)
Ja men god jul på dig med, hoppas du får ett bra firande!

2016-12-23 @ 22:44:33
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Erika

Så bra låtar! och åh, vill också önska dig en superfin jul - god jul på dig :)

sv. Nej jag lyssnar inte så mycket på musik i mobilen och därför har det inte blivit något pod där heller. Inte så aktiv ^^

2016-12-24 @ 00:32:08
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: sara

Tack detsamma! Hoppas du får en riktigt mysig julafton med nära och kära! :)

2016-12-24 @ 12:18:13
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Therese

God fortsättning :)

Svar: Helt underbart med somrarna där :D

Ja jag gillar den podden :)

2016-12-25 @ 10:40:33
URL: http://Misstossequeen.se
Postat av: Sandra

Låter som ett mysigt julfirande måste jag säga :) själv så firade vi för första gången jul hemma hos mig. Det kändes lite konstigt men samtidigt mysigt. Jag är så van att vara uppe i Norrland över julen men i år blev det annat :)

Sv: skönt att inte ha så många julklappar att slå in eller hur? :) fick du något fint i julklapp? Jo jag har pratat med chefen men eftersom jag är gravid så kommer min föräldrarpenning påverkas om jag går ner i tid tyvärr :(

2016-12-25 @ 12:33:14
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: cassandra gigel

sv; ja tack du!
men så härligt! :) och nu är redan julen över... gick för snabbt!

2016-12-25 @ 15:48:59
URL: http://cassandras.se/
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

God JUL :D

2016-12-25 @ 19:40:37
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Jenny

Det blev firande och jobb i helgen. Helt ok ändå :)

God Jul och God fortsättning :)

Sv: Sink the Lighthouse (Maor Levi remix) och Sun & Moon är mina favoritlåtar just nu :)

2016-12-25 @ 21:51:37
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Frida

God jul! Jag hoppas att din jul blev underbar och att du hade riktigt trevligt. :)

Jag jobbade hela veckan innan jul, vissa dagar väldigt långa dagar, nu är jag inne på sista lediga dagen innan jag ska jobba 4 dagar igen, sen är det återigen ledigt i 3 dagar.

2016-12-26 @ 08:25:05
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Jessica Högberg

H ärliga dagar låter det som du har. Njut allt du orkar!

2016-12-26 @ 22:45:12
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Carro

hoppas du fick en helt fantastisk jul med nära och kära! :)

2016-12-27 @ 13:42:25
URL: http://carro93.se/
Postat av: Carolina Thoor

En massa härligt du har hunnit med. Då förstår jag att bloggen inte är prioriterad. Just under dagarna innan bloggade jag, men under den 23, 24, 25 så skrev jag knappt någonting! :)

Sv; det förstår jag. Jo, men det är oerhört gott. Jaså, du tycker inte om knäckebröd? Åh det som är så gott! :D

Eftersom att jag inte ser varför jag ska lyssna på en podd. Då jag sitter och åker kommunalt vill jag lyssna på musik och läsa min bok. Hemma tittar jag på serier om jag ska laga mat eller på musik. Så att jag vet inte då jag ska lyssna på en podd ^^,

Jaså, nej inte riktigt. Utan vi umgås självklart med hans pappa, så gott vi kan. Jag däremot kan om jag känner för det, sätta mig och se på en serie. Förr följde Niclas med mig till rummet för att han jämt och ständigt ville umgås med mig. Nu förstår han att jag vill ha lite ensam tid med serier och att jag ger utrymme så att han och hans pappa kan prata utan att jag sitter och ''tränger'' mig på. Om det är så pappan känner :)

Tack ska du ha! God jul på dig med i efterskott. Ja, jag hade en toppen julafton och juldag osv osv tillsammans med min älskade släkt från mammas sida. Dem bästa från mammas sida om man säger så. Så jag hade det hur grymt underbart som helst!
Hoppas att du också hade det underbart! :)

2016-12-27 @ 15:08:13
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Jessica

Det var en tvåa, men tyvärr så fick jag den inte:(

Jo, jag har mjölk och chiafrön :) Jag brukar köra på kokosmjölk :)

God jul i efterskott :D

2016-12-28 @ 00:22:32
URL: http://jessicaas.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: