Staden som försvann

Tid: 17:18:00
Datum: 2017-04-30
Kategori: Allmänt

I ett avsnitt av Creepypodden pratar Jack Werner om Ashley, staden som försvann.

Det handlar helt enkelt om en liten stad med 679 invånare, som upphörde att existera natten mot den 17 augusti 1952. Den natten, närmare bestämt kl. 03:28, rapporterades en kraftig jordbävning med 7,9 på richterskalan. Dess epicentrum beräknades ligga rakt under staden Ashley och när myndigheterna kom dit återstod bara en 900 meter lång och 500 meter bred pyrande och glödande klyfta i marken, där Ashley tidigare hade legat. Staden var alltså borta.

Det stannade dock inte där, för tretton dygn senare och efter tolv dagars sökande efter överlevande, utan resultat, noterades en ny jordbävning, som uppmätte 7,5 på richterskalan. Dess epicentrum beräknades också vara precis där Ashley tidigare hade legat. När myndiheterna återigen kom dit hade klyftan i marken slutit sig och där fanns nu ingenting kvar.

Det är skrämmande bara det att en hel stad upphör att existera p.g.a. en jordbävning, men det blir ännu mer skrämmande när man tittar på händelserna som rapporterades innan den första jordbävningen, när staden försvann i klyftan.

Det började redan åtta dagar innan, alltså den 8 augusti kl. 19:13, då en man rapporterade märkliga fenomen på himlen över Ashley. det beskrevs som en mindre svart öppning i himlen och efter det första samtalet till polisstationen i grannstaden Hays blev de mer eller mindre nedringda från folk i Ashley som såg samma sak. I städer runtomkring märkte man dock ingenting. Hays beslutade då att skicka dit en polis för att undersöka saken morgonen efter.

Sagt och gjort, man skickade dit en polis, men kl. 07:54 fick polisstationen i Hays ett samtal från sin utskickade polis om att han hade kört vilse, trots att han bara följt den raka vägen som ledde till Ashley. På något sätt hade han dock bara kört och kört, utan att komma fram till ashley och istället kommit tillbaka till Hays, utan att han svängt av eller vänt om. Detta var mycket märkligt tyckte man, så två timmar senare skickade man ut sju av stadens nio polisbilar för att undersöka saken. Alla tog den enda vägen till Ashley, men alla kom till samma slutsats. Vägen som var den enda väg som ledde till Ashley hade slutat leda dit och ledde istället tillbaka till Hays igen.

Under tiden hade polisstationen i Hays fortsatt att bli nedringda från invånare i Ashley, vilka rapporterade att den svarta öppningen i himlen hade växt sig större.

Senare på kvällen fick polisstationen i Hays ett samtal från en kvinna i Ashley som rapporterade sina grannar som försvunna. De hade tidigare under dagen försökt lämna staden i sin bil, utan att komma tillbaka. Ingen i Hays hade heller noterat bilen längs den enda väg som ledde från Ashley, alltså samma väg som poliserna tidigare hade försökt ta utan att lyckas.

Mysterierna i Ashley fortsatte, för kl. 07:38 den 10 augusti fick polisen i Hays rapporter från ashley om att staden var försänkt i mörker. Solen hade helt enkelt inte gått upp. En helikopter från Topeka flög då på begäran av polisen i Hays över Ashley för att försöka få fram vad som var fel i staden, men Ashley kunde då inte observeras från luften.

Dagen efter, den 11 augusti kl. 12:43, fick polisen i Hays ett samtal från en mor som menade att hennes dotter hade börjat konversera med sin far. Fadern hade dött i en bilolycka tre år tidigare, men dottern ville nu ut i mörkret för att "göra dem sällskap". Därefter mottog man 329 ytterligare samtal med liknande innebörd, där stadens barn hade börjat prata med avlidna släktingar.

Natten mot den 12 aaugusti försvann sedan alla 217 barn i Ashley. Hays ringdes ner med inte mindre än 421 samtal om detta, men i brist på bättre råd sa man bara åt de som ringde att stanna inne och inte gå ut för att leta efter de försvunna barnen.

På eftermiddagen den 13 augusti fick hays ett nytt telefonsamtal från Ashley. Nu rapporterades en avlägsen men tilltagande eld i syd. Den rapporterades som ett ”ljusstarkt rött och orange sken som tycktes fortsätta långt upp i himmeln". Kom då ihåg att mörkret hade lagt sig över Ashley, eftersom att solen inte gick upp, att alla stadens barn hade börjat prata med avlidna släktingar och därefter försvunnit. Förstå då att paniken nog började bli ganska stor i den lilla staden, samtidigt som ingenting kunde observeras utifrån, nej, staden syntes inte ens utifrån och vägen dit leedde inte längre dit.

Resten av dagen den 13 augusti fortsattes det att rapporteras om elden i syd, vilken tycktes spridas norrut och dessutom komma direkt ur den svarta himlen.

Kl. 00:09 natten mot den 14 augusti kom det sista samtalet om elden från Ashley. Då rapporterades det att elden hade växt sig så stor att hela samhället tycktes bada i dagsljus från den.

Samtalet avbröts abrubt och nästa samtal till Hays kom inte förrän över ett dygn senare. Då rapporterade en april Foster att hennes son, som dog året innan, och alla de andra som hade dött eller försvunit, hade kommit tillbaka natten innan. De kom tillbaka och de letade efter alla levande som fanns kvar i Ashley. Vissa öppnade sina dörrar för dem, menade Foster, och sedan hördes bara skrik innan husen började brinna och föll samman. Foster själv gömde sig i sitt hem, men mitt under telefonsamtalet till Hays hördes krossat glas, dämpade fotsteg och en röst som frågade efter mamma och var hon gömde sig. Sedan ett skratt och "mamma, jag hittade dig".

Samma natt uppmättes den första jordbävningen och morgonen efter återstod bara en 900 meter lång och 500 meter bred pyrande och glödande klyfta i marken, där Ashley tidigare hade legat.

Min sammanfattning är inspirerad av Jack Werners återgivande av storyn på creepypasta.se och hela fenomenet finns återgivet på Youtube, om ni hellre vill lyssna på det. Här nedan har ni det.


Kommentarer
Postat av: Jessica Högberg

Oj, är den lika bra som den låter?

2017-05-01 @ 18:02:44
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Frida

Det där lät ju hur spännande som helst!

Det går väl ganska bra, jag följer ju bara Pittsburg Penguins, dom leder matcherna med 2-1 mot Washington Capitals, men Sidney Crosby från Pens är just nu ute med hjärnskakning. Fick en jävla smäll i huvudet i matchen i söndags. Så hoppas att det går bra och att han snart kan spela igen. Sen har dom några till som är skadad, så får se hur det går för dom i natt. :)

2017-05-03 @ 20:20:31
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Dan Thor

Vilken skrämmande/spännande story ;D
Verkligen.

Ja du, min Valborg var fin :)
Var i Folkparken, vid majbrasan. Mysigt värre :)
Innan grillade vi korv och hade som korv med bröd buffé :)
Vad gjorde du på Valborg? :)

Ja man vet inte från dag till dag vad det blir för väder? :P
Men nu får väl ändå våren vara här för att stanna? :D

2017-05-03 @ 20:25:16
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh så spännande :D

2017-05-03 @ 21:36:17
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Heléna

Det låter ju riktigt kusligt!!! Hoppas allt är bra med dig! Kram

2017-05-04 @ 00:39:09
URL: http://helna.blogg.se
Postat av: Linda

Jag älskar creepypodden!! :-)

2017-05-04 @ 05:47:58
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Jenny

Alltså, det låter ju helt sjukt. Vad finns det för bevis? Alltså från poliser etc? Har inte kollat Youtubevideo då jag jobbar :)

Sv: Hehe. 3-rätters på en söndag är det inte alla som äter dock! Men mysigt :)

2017-05-04 @ 09:44:07
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: A M

Det låter verkligen spännande!
sv: JA det tycker jag verkligen, så goda!!
Tack detsamma! :D

2017-05-04 @ 13:10:39
URL: http://alicemalmstrom.blogg.se/
Postat av: Erika

Den där lät minst sagt spännande och väldigt mystiskt!

2017-05-04 @ 15:45:16
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

Hej på dig! Det var ett tag sedan. Jodå det är helt okej, det har varit lite hektiskt och kroppen sa ifrån för ett tag sedan men det blir bättre och bättre :) hur är det med dig då?

2017-05-04 @ 20:44:44
Postat av: Carolina Thoor

Läskigt!

Sv; haha så är det verkligen. Kul att du gissar, svaret kommer upp inom en vecka :D

Jo tack, det är bättre med Niclas nu. Han ska återigen börja arbeta på måndag igen. Hoppas att han orkar och klarar av det. Hostan är isch borta nu skönt nog! :)

Han fick då stuvade makaroner på lördag till middag istället. Då fick han inget att säga ^^,

Jo tack, det är mycket bättre med mig nu faktiskt. Fortfarande trött ofta, men tror nog mer det är för att jag har ett sådant arbete ^^,

2017-05-05 @ 16:58:23
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Kattis

Oj vilken läskig historia...helt galet att en hel stad bara försvinner!!

sv: Skorna är klarblå med gröna detaljer, dom syns skulle man kunna säga!:P

Ja, jag försöker hålla igång för märker att jag mår mycket bättre då! Tack!

Lite synd att det inte gick hela vägen för Brynäs men trots att jag håller på dem så lär jag erkänna att HV71 förtjänade att vinna sista finalen, dom var helt enkelt lite bättre. Men jäklar vilka roliga matcher det var under finalserien, mycket bra hockey!!:D

2017-05-05 @ 17:01:53
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: Sandra

Åh vad spännande att läsa om detta! Men helt sjukt hur en hel stad bara kan försvinna sådär! :O

Sv: det är bättre i ryggen men det kommer och går tyvärr. Är sjukskriven nu men hoppas komma tillbaka så fort som möjligt :) allsvenskan är ju så jämn nu. Hammarby ligger 4:a med 5 poäng upp till ledarna Malmö men eftersom den är så jämn så kan allting hända :) ska bli spännande att följa denna säsongen!

2017-05-05 @ 22:38:19
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: My

Läskigt med sjukt spännande på samma gång!!

2017-05-06 @ 16:34:51
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Carro

låter ju jättespännande?!

2017-05-06 @ 20:37:03
URL: http://carro93.se/
Postat av: NICOLE

SV: tack snälla :D . Spelet går ut på att man har en gymmigrej i munnen (typ som hos tandläkaren..) och så ska man läsa osammanhängande meningen på ett kort. Det går knappt att uttala :) Men riktigt roligt. De i ens lag ska alltså gissa på vad man säger :)
Haha nää du har väl pluggat nog ;)

2017-05-09 @ 22:09:45
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Louise

Vilken sjuk story! :O

2017-05-10 @ 20:44:57
URL: http://louiseelinore.se
Postat av: Louise

sv: De känns ju inte som de kan va sant men man vet ju inte :O

2017-05-19 @ 11:17:23
URL: http://louiseelinore.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: