Hektiska dagar och hisnande glasspriser!

Som jag skrev för några inlägg sedan så var jag och Julian i Mjölby hela förra veckan. Det var återigen dags för Sportis camp, där barn i mellanstadieåldern får prova på massa olika idrotter under fyra dagar, däribland goalball. Det var femte året i rad vi var med och flera av kidzen sa att det var en av höjdpunkterna på hela veckan. Det är naturligtvis väldigt kul att höra. Barnen uppskattar det väldigt mycket, de får testa något annorlunda, använda sinnena på andra sätt än vad de är vana vid, de fascineras, imponeras och har väldigt kloka tankar och reflektioner efteråt.

Hela veckan flöt på, med ett undantag. Tisdagen. Där blev det lite smått panik en stund på morgonen. Julian hade nämligen sovit dåligt både natten till måndagen och tisdagen, hade fått tilltagande huvudvärk under måndagen och svimmade nästan när han gick upp på tisdagen. Han var rädd att det skulle vara något kopplat till den hjärnhinneinflamation som han hade i vintras, så han åkte in till US där på morgonen. Det innebar samtidigt att jag stod där utan hjälp för dagen och att jag skulle ta hand om ett gäng mellanstadiebarn helt själv. Det kan vara lättare sagt än gjort när man inte ser och jag ska inte förneka att jag var väldigt nära på att ställa in dagen och meddela att vi inte kunde komma den dagen, men Jennifer sa att det skulle gå ändå, att ledarna i de olika barngrupperna kan hjälpa till att dömma osv. så jag bokade färdtjänst så jag ö.h.t. skulle komma dit i tid inan första gruppen, varefter jag letade efter telefonnummer till hon som är ansvarig för hela arrangemanget, utan att hitta något, så jag mailade henne och hoppades att hon skulle se det under dagen och det gjorde hon. Hon kom förbi efter första gruppen, där barnen hjälpte till en del och där ledarna fick agera domare och bollkallar.

Vi pratade kring resten av dagen och jag konstaterade att lunchen var mitt största problem. Innan lunch hade jag en håltimme, så jag kunde inte haka på gruppen innan lunch till maten heller, men det löste vi också och hela dagen flöt sedan på, plus att jag fick in ett eget träningspass där under håltimmen också. När jag kom hem var jag dock svintrött och slocknade innan kl. 21 den kvällen.

Julian var imponerad av mig och sådan tur var så var det inget kopplat till hjärnhinneinflamationen, så resten av veckan flöt på som den skulle.

Fyllde år gjorde jag förra veckan också. Min födelsedag tillbringade jag alltså i en idrottshall med ett gäng kidz i Mjölby, men jag fick iaf kafe, chokladpuddingtårta och paket på sängen på morgonen och efter dagen i Mjölby firade vi mig hos mamma och pappa med grillat kött med div. tillbehör, kakor, tårtor, presenter och framförallt, min fina släkt och familj. En fin och lyckad dag måste jag säga.

Sedan vankades det midsommar framåt helgen och det blev en extremt lugn historia det här året. Jag hade inget att göra, så jag åkte med mamma och pappa till faster och farbrors stuga, första gången jag var där, och åt midsommarlunch med hela deras gamla gäng. Det var faktiskt uppehåll och vi kunde sitta ute hela tiden.

Jag var sedan hemma runt kl. 16 och resten av dagen och helgen var väldigt lugn. Jag var ensam hemma och gjorde inte så mycket mer än att flyttpacka. Det går framåt, det är inte överdrivet mycket kvar att packa och på måndag går flyttlasset, så nu är det nära.

Med tanke på flytten så har jag och Julian varit i Berga och tränat vägar nu under de senaste dagarna. Jag känner att jag vill känna mig trygg i både den busslinjen och vägen från bussen till lägenheten och tillbaka igen redan när jag flyttar och det tror jag att jag kommer att göra, för redann nu sitter både busslinjen och vägen relativt bra, så ge det några gånger till så lär det inte vara några problem.

Vi har också bytt ett par shorts jag fick när jag fyllde, men som var för stora, varit på Ikea och kollat soffa och säng och jag har dessutom fyllt min machokvot för ett bra tag framöver. Jag har väldigt svårt för hela machokulturen i stort, det är nästan så långt ifrån mig man kan komma, men på gymmet i onsdags var jag bara tvungen att testa maxvikten på bensparken, 115kg, bara för att se om jag kunde. Det kunde jag. Fyra reps blev det, men nu är som sagt min machokvot fylld för ett bra tag framöver.

Ytterligare en sväng till Ikea har jag också hunnit med. Jag, pappa och Shep var där i onsdags, kollade status för både säng och soffa inför på måndag, då jag ska köpa båda två i samband med flytten. Soffan hade jag redan bestämt mig för innan vi åkte dit, det blir en likadan som mamma och pappa har, en tidafors, såå jäkla skön! Säng hade jag betydligt mer bekymmer med. Det stod mellan framförallt två olika madrasser, en likadan som jag har haft nu, eller en lite lyxigare med memoryskum. Det blev den senare, efter att jag provat och provat i nästan en timme och pappa och Shep nästan blivit lite irriterade för att jag tog så lång tid på mig, men nu ska det förhoppningsvis bli bra.

Slutligen måste jag bara nämna det här med glasspriserna. Jävlar vad dyrt det har blivit!
Julian och jag tog en promme från Berga till Johannelund igår, efter att vi tränat vägar i Berga, och på vägen köpte vi varsin glass som vi åt i solen. En Magnum Double Coconut blev det för mig. 25kr kostade den! För en glass!

Ja, jag vet att det numera är normala priser för en glass, men någonstans lever jag kvar i min barndom när en Magnum kostade 14kr, en Daimstrut var dyrast med 15kr och Nogger, 88:an och alla de där kunde du få för 8kr. pigelin var billigast med 6kr. Idag kostar en Nogger 18kr, alltså 4kr mer än en Magnum kostade back in the days, och magnumen idag, ja, den är 11kr dyrare än förr om åren. Jag vet inte om det är jag som börjar bli gammal eller om jag helt enkelt inte har hängt med i prisutvecklingen, men 25 jävla kronor för en glass, det är det inte värt känner jag. då köper jag hellre en mjukglass för 5kr på Ikea. Kanske är jag snål och ibland får man unna sig glass ändå, oavsett vad det kostar, men även om jag unnar mig så svider det lite att lägga så mycket pengar på en enda glass. Kanske är jag som sagt snål, but that's how I am...

Kommentarer
Postat av: Kattis

Haha jag köpte piggelin för 4 kr när jag var liten så håller helt och fullt med om att glass är galet dyrt idag!

Fortfarande full rulle hos dig, hoppas allt går bra med flytten på måndag!☺

sv: Absolut får du fråga, 1 vecka för två personer på det hotellet, inga måltider men inkl. flyg tur och retur gick denna gång på strax över 9000 kr.

2017-07-01 @ 10:05:34
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Postat av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Ja du glasspriserna! Jag minns när man var liten och tyckte daimstruten var dyr med sina 15 kronor, det var en sån där lyxglass man fick ibland. Idag får man en glass man fick för 8-9 kronor för samma pris!

2017-07-02 @ 23:33:53
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: cassandra gigel

sv; ja verkligen :)
haha ja men det är bra! sitter så sällan vid datorn, och via telefon appen är de så krångligt att svara på alla kommentarer ^^

2017-07-03 @ 17:15:52
URL: http://cassandras.se/
Postat av: Jessica

Tack så mycket :)

Håller helt med!

2017-07-03 @ 19:30:40
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Erika

Så roligt att barnen tycker det är kul! :)

sv. Haha ibland är jag inte bra på att baka heller, men som du säger, gott är det ju! Vi har hittills bakat kanelbullar och tigerkaka, men det blir nog lite kokostoppar också :)

Vdd härligt att du flyttat nu!

2017-07-04 @ 15:56:33
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Dan Thor

Grattis i efterskott :D
Vad fick du för fina presenter?

Skönt att det löste sig på tisdagen där, med allt :)
Förstår om du var trött.

Jag lyssnar typ inget på poddar.. men nu fick jag en lista att välja ur :P

Har troligen en maginfektion.. eller något liknande.. :(
Illamående som kommer och går..

2017-07-04 @ 16:38:47
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

sv: Jag har tagit det väldigt lugnt än så länge, träffat kompisar och varit i stallet. Denna semester kommer att bestå av mycket lugn och ro. Har inget mer än Falsterbo planerat! :)

2017-07-04 @ 20:13:33
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Linda

Haha jadu, jag håller verkligen med glasspriserna är galet dyra!

2017-07-05 @ 09:51:01
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Carro

glass är crazy dyrt!!

2017-07-05 @ 12:58:34
URL: http://carro93.se/
Postat av: My Nordqvist

Grymt av dig som fortsatte själv utan hjälp från Julian! Klart du fixade detdär galant själv :D

2017-07-05 @ 21:21:49
URL: http://monkiapa.blogg.se/
Postat av: Ellen Gräntz

Vad fint att du hade en bra födelsedag. Grattis i efterskott! Och haha, jag håller med om glasspriserna, jag blir nästan stött när jag ser dem och köper sällan glass haha.

2017-07-09 @ 23:04:10
URL: http://ellengrantz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0