Dags för kongress

Tid: 05:47:14
Datum: 2017-10-21
Kategori: Allmänt

Om knappt en vecka är det dags för kongress.

Kongressen hålls vart tredje år och det är alltså det högsta beslutande organet inom Synskadades riksförbund, som är en treplansorganisation, där vi har lokalföreningarna längst ner, sedan distrikten och så rikset i toppen.

Nu ska alltså förbundsstyrelse, ordförande och allt annat sådant väljas, det ska beslutas i olika motioner, hur verksamhetsplanen för den kommande kongressperioden, alltså de kommande tre åren, ska se ut och vad vi som organisation ska jobba med, såväl på riks, distrikt och lokalnivå.

Det har varit galet mycket att läsa inför kongressen, som alltså äger rum i Malmö torsdag-söndag i veckan som kommer. Jag har inte ens läst igenom allt än, men sådan tu är, eller vad man ska säga, så kommer jag inte att ha någon beslutande roll för Östergötland, utan vi som klassas som "nyanstälda ombudsmän" kommer istället att ha ett slags fortbildning under kongressens gång, där vi ska iakta och reflektera öve själva förhandlingarna osv.

Det kommer bli fyra väldigt långa dagar och jag kommer med all säkerhet vara svintrött när jag kommer hem på söndag kväll. därför är det skönt att jag är ledig både nu på onsdag innan vi åker och måndag-tisdag när vi kommer hem.

Det är dock inte bara kongressen som händer nästa vecka. Nej, innan den ska jag dels på möte om arbetsmarknaden, där lars Oly, som numera är ordförande, eller vad han är, för Handikappföreningarna, kommer och föreläser. Dessutom har vi styrelsemöte på måndag och på tisdag ska jag med på en bussutflykt som vi kallar Östergötland runt, där jag ska presentera mig själv för de medlemar som följer med och visa att jag finns och vad jag jobbar med. Vi ska besöka Flygvapenmuseum i Malmslätt och Gunnes väskor i Mantorp under dagen.

Så nu börjar det hända saker på riktigt på jobbet. Det har det gjort under veckan som var också.

Vi hade möte med intressepolitiska gruppen i måndags, i tisdags var jag först själv på kontoret, eftersom att Maria jobbar i Norrköping på tisdagar och Peter var i Motala, och sedan var jag med på Norrköpings styrelsemöte på kvällen, också det för att visa att jag finns och lite sådär. I onsdags var Peter och jag sedan och köpte nya telefoner, varsin Iphone 8 blev det, och sedan kom några tjejer och intervjuade mig om hur kollektivtrafiken fungerar, vad som fungerar bra och vad som kan göras bättre. De håller på med någon form av examensarbete och det är skitkul och jätteviktigt att de fokuserar på en sådan grej. Där vill vi givetvis hjälpa till så mycket som möjligt.

Utanför jobbet så händer det nu plötsligt massor på ledsagarfronten. Sedan Julian flyttade så har ju avalon temporärt hjälpt till, men på måndag börjar hon jobba heltid, så då kommer hon inte heller att ha tid att hjälpa till längre. Dock så hade hon en gammal klasskamrat som nyligen kom hem från England som var intresserad och kunde tänka sig att bli min ledsagare. Så vi träffade henne igår, men inte nog med det. Hon på kommunen som var Julians chef tidigare har också, efter stort besvär, fiskat rätt på en annan tjej som jag också ska träffa, plus att emma lade ut en förfrågan på socionomernas forum på universitetet om att jag söker ny ledsagare och då hade en tredje tjej mailat mig häromdagen, så henne ska jag kanske också träffa. Så nu händer det verkligen grejer på den fronten...

Min förkylning är också borta och jag har äntligen kommit igång med träningen igen, efter typ tre veckors frånvaro.

Behöver jag ens säga att det känns ganska dålit just nu?
Jag känner mig i sämsta formen på jag vet inte hur länge...

Förra veckan var jag exempelvis inne och nötte lite ofensivt på egen hand. Det kändes väldigt kantigt, stelt och som att över och underkroppen inte alls synkade med varandra. Tror dessutom att jag sköt väldigt många höga bollar. Det bekräftades också av Linda dagen efter, då vi hade lagträning, jag, albin och Linda. 7/10 bollar jag sköt var höga sa Linda och mitt rörelsemönster såg väldigt stelt och kantigt ut igen. Det blev visserligen lite bättre när jag och Albin spelade centermatch mot varandra, då var det inte lika många höga bollar längre och defensiven satt ganska bra, men jag blev trött. Väldigt trött. Då spelade vi bara typ 2x7min eller något, men jag var helt slut efteråt.

Därför låter det nästan lite motsägelsefullt när jag ändå säger att det konditionsmässigt har gått helt okej efter att jag kommit tillbaka, men någon toppform är det ju definitivt inte tal om.

Styrkemässigt har jag också tappat en hel del. Jag har fått sänka vikter vid en del övningar och har inte alls samma ork och flow som vanlit, plus att jag har haft grym träningsvärk efter ett par styrkepass och det brukar jag inte heller ha

Så nu väntar en lång väg tillbaka känner jag, först och främst till min "vanliga nivå".

Det är väl i stort det som har hänt sedan jag senast uppdaterade er om vad som händer i mitt liv. Datorn och bloggen fortsätter att prioriteras ganska lågt, därav den svaga aktiviteten här inne, men jag lovar, jag har inte glömt bort er alla. Hoppas att ni har det bra och som vanligt, kom ihåg att ta hand om både er själva och om varandra tills vi hörs nästa gång!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det låter som att du har några spännande dagar framför dig just nu med kongressen och bussturen. Härligt att förkylningen äntligen har släppt, det tråkiga efter en förkylning är ju precis det du skriver att man ofta tappar både styrka och kondition.

Den här veckan som har varit har varit lugnare än den föregående. Sen kommer nästa vecka också att vara ganska lugn, men veckan efter det igen kommer att bli ganska slitsam. :) Vila har jag inte direkt hunnit med någon och det kommer jag förmodligen inte att hinna med heller som jag vill. Men Men, jag får hoppas att jag kan hinna med att sova lite mer. :)
Jag åkte raka vägen hem, kände att jag inte skulle hinna med en massa affärer. :)

2017-10-21 @ 06:44:14
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Frida

Ja och som vanligt blev jag anonym;)

2017-10-21 @ 06:44:51
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Linda

Oj, gud så spännande att läsa när man själv inte är så insatt :-)

Sv: jag höll själv på och jobbade i mörkerrum för att framkalla film på gymnasiet när jag gick Media :-) Det va verkligen grymt kul!

2017-10-21 @ 09:09:02
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Tina

Sv: ja dagarna rullar på!:) oj vilken koll du har! Ja Kalmar hc ligger i hockeytvåan! :) det är riktigt kul att kolla deras matcher ibland faktiskt! :) jag förstår de,de måste ha varit jätte jobbigt när ni bott ihop så länge och varit tillsammans så länge! :( vad kul! De måste vara ett roligt jobb, se hur de utvecklas för er och så! :) oj då, vad jobbigt att hon börjar jobba fulltid på måndag så du förlorar henne med ! :( åh vad roligt att åka till Jönköping, de är en av mina favorit ställen såklart då jag är stort fan av hv71 som du vet ;) själv jobbar jag idag (lördag) 7-4 sedan vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på idag mer än kolla hv71-Rögle! :) får se om Oskar har några planer :) rätt skönt att bara ta de lugnt med! :)

Oj va kul att tre anmält sig till ledsagare! Då har du några att välja mellan! Då verkar de lösa sig fort då ju! :)

Ha en fantastisk helg nu johan! :D

2017-10-21 @ 09:42:41
URL: http://nouw.com/tinafalkestad
Postat av: Dan Thor

Ja för att vi byggt städer? Att vi inte bor så långt från varandra? Att vi inte arbetar utomhus i samma utsträckning? Att vi äter mer fett och socker och sånt som vi inte åt förr? Att vi inte är ute och rör oss i naturen som förr?

Haha inte? Vad har du ätit för olika pajer i livet då? ;D Inte bara äpple va? :P

När du skrev här för ett tag sen, så var det som du drack typ en hel kanna varje dag :P

Händer i helgen då? =)

2017-10-21 @ 10:06:17
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

En tuff vecka med andra ord :) du får vila upp dig.

2017-10-22 @ 09:57:50
URL: http://nouw.com/emelieanderssoon
Postat av: ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Så spännande det låter :D

2017-10-22 @ 12:04:47
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Jessica Högberg

konditionen går ju att träna upp igen så det är nog inte så farligt. kul att det går framåt på ledsagar fronten, hoppas någon av dom är toppen!

2017-10-22 @ 13:16:31
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Jessica

Härligt de, jo då är det riktigt skönt med en promenad :)

2017-10-22 @ 21:51:04
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Carolina Thoor

Hoppas att det kommer att gå bra!

Sv; ja, gör det. Den boken är hur grym som helst :)

Mycket möjligt. Det är ju enklare och tar någon minut snabbare att ta en hiss till exempel. Så att ja, jag tar ju gärna den då. Men jag förstår att det inte är det bästa alternativet och likaså med att ta bussen även fast att det inte tar mer än 10 minuter att gå till tunnelbanna ^^,

Absolut. Jag försöker skydda min rygg så mycket som möjligt därmed knäna också som har en förmåga att svullna upp titt som tätt vilket svider till ordentligt..

Hehe okej, ja det är inte så farligt. Jag kan tycka att det är rätt så okej ändå. Jag är aldrig rädd för det direkt :)

2017-10-23 @ 11:28:34
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Sandra

Det är mycket som händer för dig framöver ser jag:) Hoppas kongressen ger dig något!

Sv: ja jag klarade mig undan förkylningen som tur är men har dock haft en ihållande huvudvärk i några dagar. Har ju migrän så misstänker att det är ett anfall på väg :( vilket jag inte hoppas då det är lite extra jobbigt nu när man har bebis.

Ja hade jag haft en fungerande dator så hade jag också bloggat därifrån. Försöker lära mig de nya funktionerna på appen, de har gjort om dem så måste lära om mig på nytt haha :D

2017-10-24 @ 15:13:15
URL: http://WWW.sandroou.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: