Vårt första framträdande i Stockholmsserien!

Tid: 19:02:32
Datum: 2010-03-13
Kategori: Goalball

Ja, det har varit ganska dött i den här, och andra kategorier också för den delen, på senaste, men det har ju varit så mycket hockey. Nu i uppehållet innan årets höjdpunkt drar igång finns det lite tid för annat.

Det har ju dock inte varit så många träningar efter Malmö, helgen vecka 6, där det gick riktigt bra för oss.
Jag åkte ju till Wien då, men trots det missade jag faktiskt ingen träning alls.
På tisdagen blev det ju inget eftersom att vi hade varit i Malmö under helgen. På onsdagen hade Pelle och Clara bestämt att båda 2 skulle vara närvarande under träningarna och Pelle kunde inte den dagen, så det blev inget då heller. På lördagen, när vi kom hem från Wien, var det ju snökaos i hela Östergötland, så det blev ingen träning då heller. Vi skulle inte ge oss ut på vägarna då tyckte Pelle och dessutom var det inte ens säkert att färdtjänsten skulle åka.

Efter att vi kom hem från Wien blev jag ju sjuk, men inte heller nu missade jag någon träning.
På tisdagen blev det ju inställt för att vi inte hade några bollar. De hade ju Pelle och Clara eftersom att vi inte hade haft någon träning efter Malmö. På onsdagen var majoriteten av oss sjuka, så då blev det inte heller något och på lördagen kom de inte in i hallen i Ryd, så då blev det inte heller något.

Ingen träning på 2,5 veckor alltså och man hade nästan abstinens.
På tisdagen blev det dock träning. Jag var inte helt frisk då, men jag var med ändå och tog det lite lugnt.
Det kändes att man hade varit borta i 2,5 veckor kan jag säga. Det var jobbigt att springa och skotten blev inte så jättebra. Vi fokuserade mycket på skotten den träningen eftersom att det var så länge sedan vi hade spelat. Lite försvar blev det också. Vi sköt på varandra när vi låg ner, för att härdas, och körde lite vanligt försvar.

På onsdagen gick det lite bättre. Jag fick till skotten lite bättre, men det kändes ju fortfarande som att man var lite ringrostig.
Linda, en ny tjej som ska vara med och träna oss, var med för 1:a gången då. Jag måste säga att hon lät ruskigt lik Eida, en lärare jag hade i webbdesign.
Pelle fick förklara alla regler och hur spelet går till för henne, men hon verkade väldigt entusiastisk faktiskt.

Lördagsträningen var sista träningen innan vi skulle upp till Stockholm under tisdagen och spela i Stockholmsserien. Hammarby föreslog ju det för oss nere i Malmö och självklart tackade vi ja till förslaget.
Träningen gick hursomhelst bra. Det blev mycket skott och matchspel och även nu var vi många på träningen. Det har hållit i sig sedan efter jul. Louis är nästan uppe varje helg och Jana är med hon med.
Det ända jag inte var riktigt nöjd med under träningen var mitt försvarsspel. När vi spelade match släppte jag in några riktigt enkla skott. Ett skott studsade över mig. Det gör de nästan aldrig längre. Ett skott tog på ena foten och gick in och ett skott slängde jag mig lite åt fel håll.

Utöver det var det en bra träning och vi var riktigt laddade inför Stockholm.
Det var jag, Albin, Jennifer och Andreas som åkte upp som spelare med Pelle som coach.
Jag fick ta ledigt från sista lektionen den dagen. Våran 1:a match skulle spelas 18:15, så vi var tvungna att komma iväg senast 3 från Linköping. Alltså fick jag åka 2 hemifrån.
Innan jag åkte smällde jag i mig en semla, en kopp kaffe och en banan. Vi skulle inte hinna äta något mer innan matcherna började.

Vår 1:a match var mot IFAS Power, de vi förlorade med 14-4 mot i Malmö senast, trots att vi hängde med bra till halvlek då det stod 5-4.
Nu var det IFAS som fick in 1:a målet och även 2:a, men sedan reduserade vi och ställningen var 2-1 i paus.
Visserligen vann de 2:a halvlek med 2-0, men 4-1 är riktigt bra! Jag tror nästan att vi hade det bästa försvaret av alla 4 lag. Utöver IFAS och vi var det ju Hammarbys breddlag och Brukarhuset som spelade.

I paus kom Jocke förbi en sväng. Eftersom att vi spelade i Stockholm kunde han ju komma förbi en sväng och det var riktigt trevligt. Det var ju drygt 2 månader sedan jag träffade honom senast.
Vi pratade lite om hur han hade haft det i Thailand och det hade varit riktigt bra. 30-35 grader och sol för det mesta. Han hade bl.a. paddlat i grottor, ridit elefant och snorklat. Dessutom hade han köpt en likadan Ferrarijacka som jag har för ca 140kr! Från början ville försäljaren ha 2000 bat för den, men till slut fick han den för 600. Min kostade ju 650kr...

Vår 2:a match var mot Hammarby. Det var deras 2:a raka match. Strax innan hade de spelat mot Brukarhuset och med nöd och neppe vunnit med 10-9 tror jag det blev.
För min egen del var den här matchen inget vidare. Jag gjorde några riktigt amatörmässiga missar. Bl.a. rörde jag bindeln utan att säga "Eyeshades" och fick straff för det. Den räddade jag, men ändå. Det var ju själva grejen som inte var bra. Senare sa jag "Eyeshades" när bindeln halkade snett igen. När domaren blåste av tyckte jag han gjorde det för "Eyeshades", men det var tydligen timeout. Så det fick jag också en varning för. Ytterligare en varning fick jag för det där när jag knackar i golvet. Det har vi ju fått från BSI Lions som gjorde det i Malmö förra året. Nu sa ena domaren till mig att man inte fick göra så. Man får knacka för att hjälpa medspelarna orientera sig på planen, men inte när de skjuter. Det gör jag ju inte heller. Jag knackar för att t.ex. Albin ska veta var jag är, men tydligen knackar jag för nära skottet. Han sa att vissa domare tar för det och andra bryr sig inte. Så det är väl bäst att sluta med det.

Jag byttes ut i halvlek och Jennifer kom in. Vi låg under med 2-1 eller 3-1, men i 2:a halvlek gjorde vi en jättebra insats och lyckades vända matchen och vann med 5-4! Vi gjorde segermålet med 20 sekunder kvar. Visserligen hade Hammarby spelat en match precis innan, men inte mindre vann vi för det. Riktigt bra gjort!

Sista matchen mot Brukarhuset började inte bra. Albin kändes lite seg som center och Brukarhuset kunde gå ifrån till 6-0 ganska snabbt. Albin byttes ut och jag kom in. 2 reduseringar hann vi med innan paus och 2:a halvlek slutade 4-4. De vann alltså bara med 10-6. Riktigt bra av oss att komma tillbaka där. Senast vi mötte dem i Stockholm games i höstas vann de med 7-1. Nu släppte vi in 3 mål mer, men gjorde 5 mer. Så det går framåt!

Nästa Stockholmsserie är den 20:e april och då var vi välkomna upp igen. Så är det någon som vill komma och titta, boka in 20:e april redan nu! :)

Det blev sent hem, 1 var jag hemma, men trots det var jag inte så trött i skolan dagen efter.
Träningen den dagen ställde vi in, men idag var det träning igen. Det var en bra och jobbig träning. Jag fick till skotten ganska bra, men precisionen kan bli bättre. Vi kör en jättebra övning där man skjuter 3 skott. Man säger var man vill skjuta och Pelle står på andra sidan och säger var man träffar.
Dessutom körde vi några försvarsövningar, bl.a. den där vi gjorde i Stockholm 2008 där alla står på ett led med någon meters mellanrum. Så säger Pelle höger/vänster och så ska man slänga sig.

En ny övning har vi också slängt in. Det är för att orientera sig bättre på planen. Får jag som vänsterback bollen säger jag "byte". Högerbacken går då bak och följer ribban bort till min vänsterback samtidigt som jag springer fram och skjuter. Istället för att springa tillbaka till min position fortsätter jag framför centern bort till högerbacken, så har vi bytt. "Vänster/höger fri" kan man också säga som back. Då flyttar t.ex. högerbacken på sig samtidigt som jag springer bort från min vänsterbacksposition till högerbacken och skjuter. Viktigt här är att centern hela tiden pratar så backarna hör var han/hon är.

I övrigt har de senaste dagarna varit ganska lugna och nu är det ju långhelg. Vi är lediga på måndag också :)
Vad jag har tänkt hinna med i helgen är i alla fall att jobba lite med hemsidan, göra klart, eller i alla fall hinna en bra bit, på mitt arbete om Tromber och se på F1 imorgon. Det har ju premiär den här helgen och det mest uppmärksammade är väl Schumis comeback. Tyvärr måste jag säga att det inte riktigt känns rätt. Det känns mer som en kul grej att han är med i år. Han kommer inte ha något med VM-titeln att göra skulle jag tro. Dessutom kör han inte Ferrari längre, utan Mercedes, som har gått ifrån Mclaren och startat eget. Det är Schumacher och Rosberg som kör för Mercedes. Mclaren är numera helt Brittiskt i form av Hamilton och världsmästaren Button. Ferrari har numera Alonso och Massa efter att Reikkönen slutat. Hur det har gått med hans rallykarriär vet jag inte.
Årets 1:a kval kördes i alla fall idag och det var Vettel i Red bull som var snabbast före Massa och Alonso. Schumacher tog sig med nöd och neppe vidare till Q3 där han slutade 7:a till slut.
En lite kul grej är att det är 24 bilar i år. I mitten av 90-talet var det 26 bilar har jag för mig, men så länge jag har tittat på F1, sedan 97/98, har det varit 20 eller 22 bilar. Det är bl.a. Lotus som är tillbaka i cirkusen och  Virgin, som är ett nytt team. De har en indier som förare. Han hade inte kört ett ända varv före kvalet. Jag vet inte riktigt varför, men så var det. Han gjorde i alla fall några kvalvarv, men blev utslagen. Han var 5 sekunder efter stallkamraten Bruno Senna, som är systerson eller något i den stilen, till legenden Ayrton Senna som ju, mycket tragiskt, omkom på Imola 1994.

Det blir spännande att se racet imorgon, men jag får ju se ett sammandrag i TV6, för vi har ju inte Viasat...
Vi avslutar i alla fall med ett härligt klipp här från Schumis onboard-camera på Suzuka 2006. See and enjoy!


Kommentarer
Postat av: Jessie James

haha jag räknar januari som månad 1 å nu e det månad 3. Men det sprollar ju mindre roll i vilket fall som helst :)



Sommaren får gäääärna kika fram nu nu nu!

blir såå less :(



Ja nytt kök blir jääävligt nice :D

LÄNGTAR! :D

2010-03-14 @ 10:52:19
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag håller med dig om att det är mycket hockey nu innan det drar ihop sig! Ska bli så spännande.



sv. Hmm.. superbrant är det inte, men man får iaf nog med fart för min smak!

Sen om man vill åka en mer brant, mindre familjevänlig backe, så är det bara att fara och åka i slalombacken =)



2010-03-14 @ 11:36:31
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

Tavlan har ström eftersom det är ett tidshjälpmedel. Det är en stor tavla whitebord där det är en rad med lysdioder som släks varefter dagen går. Man sätter sedan upp bilder på saker som han gör under dagen tex barnprogram och lägga sig... vid de perioder han ahr svårt att avbryta sätter vi på ett larm... alltså den ringer när det är dax för barnprogram och när det är dax att sluta titta för att gå och göra sig klar för att sova.



Ja du nätdejting... jag har bara positivt att säga om detta men givetvis ska man ta de lungt. Jag har träffat flera som jag har känt för... över så och jag vet många med mig. Daniel och jag har träffats via spraydate. Jag hade precis tänkt sluta dejta där efter två besvikelser men så såg jag Daniel å han bodde inte så långt borta å så började vi prata lite... sen över msn... ja å så frågade ajg om han ville titta förbi å se en film... å så kom han å ja sen har han inte åkt hem nå mer typ...



KUL att du verkar ha träffat någon över bloggen. Jag har ju fått många fina bänner över så... å jaaa bara å hålla tummar för att det kan bli något då och kanske ses osv..



Jag tror allt att många läser det du skriver om sport... många är intresserad av detta och jag skummar igenom å ser lite hur de går tex för Bofors. Och som du skriver DU ska skriva de du vill i din blogg de du gillar att skriva... man ska inte skriva för någon annan egentligen... de anser inte jag...



Kramen

2010-03-14 @ 13:31:25
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tycker det var roligt att det gick så bra för er i Stockhom. Kul att du fick träffa din vän med :).



Kramar :)

2010-03-14 @ 14:32:37
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: anna

Skulle du inte skriva ett inlägg om Wien också? :)



Svar: Om man typ ska skriva ett arbete, så kan jag lätt jobba med det flera timmar i sträck om inget stör mig, typ :)



Okej, men VG är ju bra!



Ja, det är nog väldigt individuellt för hur det ändras, för vissa fortsätter det bara coh för andra ändras det helt :p

2010-03-14 @ 15:43:07
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Hanna

hej hej

det är väl mer som tribal drakar på sidan...men han gillar ju det och tack olov har vi alla olika stilar och smaker för hur skulle annars världen se ut;)

nu sitter jag och bara slappar.Är inte färdig med håret än för jag velar...ska man bli lite mörkare eller ljusare?hrm.Jag har ju grön,gula,bruna ögon så jag kan ju bära upp lite mörkare färg fast jag är blek;)

jag hoppas du haft en fin söndag

kram

2010-03-14 @ 16:25:56
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/
Postat av: tess

Spray kostar inget... för jag håller med dig många sidor tar rejält betalt för inget... så nej sånt har inte jag gynnat...



Men va kul ändå... hoppas hon ändå är så pass intresserad så ni kommer träffas. Man måste ju börja där. Var bor hon?



Ja men så är det ju i regel man måste kommentera runt för att typ hitta läsare... folk hittar ju ens blogg genom kommentarer osv. Men jag skriver för min skull men samtidigt är det klart att man vill ha läsare... de är ju skoj om man når ut. Men jag är inne varje dag på din blogg i regel... vissa dagar besöker jag i stort sett inga men din brukar jag hinna med. Å jag skummar de där med sporten men sedan läser jag ju...



Ja hjälpmedlet tror jag blir toppen... vi måste ju prova i alla fall.



Det är tur det finns många bra saker.



//Tess

2010-03-14 @ 19:05:01
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Det är mycket kring goalbollen... full rulle. Men ni verkar ju ha skoj. Själv försöker ja träna på och är nöjd med mig själv. Det blir väl lättare å lättare bara man kommer in i det så jag förstår att du får abstinens som är van träna...



Å Formel1 skulle min bästa kompis med se idag... passade när vi va lite bakis idag.



Ja kravall staket i lilla Degerfors när ett lokalt band spelar... de e TOOO mutch... ler.

2010-03-14 @ 19:11:15
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja man måste ses... man kan få så många känlor över nätet som man inte vet va det är innan man ses och brott behöver man inte ha. MEN jag tror att det inte spelar så stor roll... man ska ta de i den takt man känner fungerar... Daniel å jag pratade bara några timmar och sedan kom han hem å som sagt han åkte inte hem stannade en vecka.. de bara klickade. Gör de de så är de bara att köra på... men som sagt man måste känna själv. Vi är ju olika och tur är ju de. Jag vet ju inte vad som hände med dig å N... men jag önskar dig all lycka nu.



Göteborg är en bit bort men se inte det som något hinder... å hon kanske är flyttbar eller så är det naturligt att flytta för sig OM det blir något... en sak i sänder.



Nej de är synd att det blivit så med sport.. de borde ha en kanal alla kan se med sport eller två... jag är inte speciellt intresserad men ja för de som är. Idag har de tänkt på allt för att dra in pengar... man måste betala teve licens vidare är det kostsamt med att få in kanalerna och vill man se något man verkligen är intresserad av får man betala än mer.... dåligt. Avskaffa tevelicensen.



//Tess

2010-03-14 @ 20:10:57
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hehe ja det håller jag med om! Blir ju också som väntat fbk som vi får möta i kvarts. Inget enkelt uppdrag för oss, ligger ju på minussidan mot dom, men det ska bli grymt spännande! Känns som 50/50 :O



Jaha, vad tråkigt att det skulle åkas skidor där just då!

2010-03-14 @ 20:42:33
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

Ja man måste ju verkligen ta det i den takt som man känner att de fungerar för en själv man kan inte göra det som andra eller efter andras tycke... Men oerhört trist att det blev som det blev med N... man förstår inte allt de gör man inte men jag är ledsen för din skull hon verkar ha betytt en hel del för dig...



Flytt eller inte... den dagen den sorgen. Hoppas du får en bra måndag... //tess

2010-03-15 @ 07:53:08
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Hanna

godmorron=)

jag har varit blond i många år och det va för mycket jobb att färga det och kvalitén va super kass.Det blev ej så storskillnad på mitt hår igår,för jag tog för lite bruna slinger ...man är lite feg och tror att de ska bli super stor skilnad men man får ju tänka på att de blndas med det andra håret sen...

idag är det jobb som vanligt för mig=)för dig då?

kram

2010-03-15 @ 09:34:05
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Köket jag har nu har väl några år på nacken. Skit fula tapeter mm. Vet inte riktigt hur ofta dom gör iordning osv. Men nu ska de ske iallafall :D

2010-03-15 @ 13:17:53
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: en sån där bobb man åker med i pulkbackar ;)



ja då har du förstått rätt hur tröjan ser ut! :)



Ja du kan gärna skicka en länk med inlägget om idre resan om du vill! :)

2010-03-15 @ 14:54:47
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Jenny

Vi var och såg Shutter Island, har du sett den? Jag tyckte den var skitbra. Dock tyckte min pojkvän tvärtemot mig. :/

Har helgen din varit bra? :)

2010-03-15 @ 15:26:28
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: Hanna

sv:jag får se när jag orkar färga håret igen,för det tar sådan tid att göra sj;)



jobbet gick bra idag fast jag hade svår huvudvärk så klarar jag 4h;)dock helt slut nu men längtar tills imorron;)

kram

2010-03-15 @ 20:38:06
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/
Postat av: Elina

Jaa så nu är F1 säsongen igång, min killes mamma älskar F1 så det blir det mycket av här hemma :P



Vart ska du åka skidor på söndag? :)

2010-03-15 @ 22:05:41
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Elina

Oj! Ingen aning :P Jag är inte alls insatt, brukar bara höra att det är på på tvn..



Okej vad härligt! Hur går det att åka då?

2010-03-16 @ 08:19:32
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: jennii

Jag tror att man kommer längre i livet om man försöker att tänka positivt. Tänker man i negativa banor, så sätter man bara upp hinder på vägen...helt onödigt i mina ögon!

Men de pessimister jag känner kallar sig för realister, inte pessimister! Visst, allt har sina fördelar & nackdelar. Jag skulle vilja vara en optimistisk realist, men jag är istället överoptimistisk vid många tillfällen hahaha

Hur är du? Kramar!!

2010-03-16 @ 08:54:02
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Hanna

hej hej

jag "jobbar" minst 2timmar om dagen men är ledig varje onsdag.Jag har schemalagt 3h egentligen.Så idga ska jag jobba 3 timmar men klarar jag jobba över gör jag det.Målet är att klara 50% men det kan ta ett bra tag innan jag klarar det.Måste ju anpassa arbetsuppgifterna till mig oxå.

Idag har vi strålande sol ,har ni det med?

kram

2010-03-16 @ 09:18:41
URL: http://myhistorymylife.blogg.se/
Postat av: Anonym

Okej, ja det är ungefär som jag tänk när det gäller kvartsfinalerna också då! Men jag vågar inte gissa på hur det går för oss.. Vill som tänka i nuet, matchen på torsdag ner i Karlstad som gäller!



sv. Jaha haha, dom fick rent fara upp med skotern ;)

Hur är det med dig nu annars då?

2010-03-16 @ 15:22:23
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Jenny

Den handlar om en ö där de har mentaltsjuka fångar. Mer kan jag inte avslöga ;) Du får se trailern den är vär det:)



Vad härligt:) Jo helgen var kalas bra. Rätt lugn dock men det var lite vad jag behövde :)

2010-03-16 @ 16:08:41
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: Emeliié

jag tror alla lag blir svåra :D

2010-03-16 @ 20:45:43
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Vi hade pannkakssmet i PET-flaskor och sen gjorde vi upp en eld och hade stekpannor och så. :)

- Fast negerboll påminner ju väldigt mycket om att man säger neger, och det i sin tur har blivit som ett skällsord. Eftersom det påminner så mycket om ett skällsord så blir ju folk väldigt obekväma med att säga det. ;p



Ingen träning på 2,5 vecka är inte så farligt om man jämför med när jag tränade sist. Haha. (a)

2010-03-16 @ 22:54:33
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Skoter vm i malå :)

Men vi får se om det blir något för mig.

JAG HOPPAS såklart!



Jamen jag hyr ju bara så jag har inte exakt koll på när vad har bytts i köket mm. Men det är säkert över 5-10år gammalt iallafall :)

thihi

2010-03-17 @ 09:18:22
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Nej jag är inte heller rädd eller så för tandis men det är ändå lite jobbigt. Nu håller man på att rotfylla tanden och det gick jättebra trots allt. Men dyrt blir det ju.



Hoppas du får en bra dag... själv är jag trött idag men jag slutar tidigt så jag ska väl hinna vila upp mig sedan.



Kram på dig //Tess

2010-03-17 @ 10:05:43
URL: http://tess701.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: