7 nights cruise with Royal Caribien, Vision of the seas, part 1

Tid: 23:29:49
Datum: 2011-08-07
Kategori: Allmänt

Yes, då var jag återigen hemma, efter årets kryssning med Royal Caribien och Vision of the seas, samma båt vi åkte med förra året, men med den skillnaden att då var det 4 nätter, nu var det 7.

Båten är en av deras minsta. En av de nyare, kanske rentav den nyaste, Ocean of the seas, har ca 5 däck till, är ca 100m längre och ½ båtsbredd bredare än den här, har bl.a. en basketplan och ett däck som i princip är som en hel park. Ändå är den här på intet sett en liten båt. Ställer man en Finlandsfärja och Vision of the seas bredvid varandra ser Finlandsfärjan jätteliten ut.

Vision of the seas har 11 däck, varav däck 1 är för personal, gissar Jocke och jag. Det finns nämligen inget annat där nere och någon annan stans ser man inte till några besättningsområden. Däck 2 och 3 innehåller mest hytter.

På däck 4 ligger Centrum, dit man kan se från våning 8 och neråt. Det är alltså öppet hela vägen från däck 8, ner till däck 4. Där står även ett vitt piano, där det spelas livemusik varje dag. Vet man inte vilket håll som är fram resp. bak på skeppet kan man kasta ett öga på pianot, för det står alltid vänt framåt. Man hittar även Aquarius, den stora restaurangen där alla middagar serveras, på däck 4.

På däck 5 ligger Explorer desk, vid vilken man kan få hjälp med utflykter, boka, avboka, få svar på div. frågor, ja, kort sagt, allt som rör utflykter. Då menar jag inte utflykter ombord, utan utflykter i de olika städerna man stannar vid. Det finns även Informations desk, där man kan få svar på i princip allt annat som inte rör utflykter. I övrigt hittar man övre etaget, eller balkongen, i Aquarius. Det var där uppe Jocke och jag hade vårt bord denna gången. Förra gången var det på däck 4.

På däck 6 finns den beryktade Need for speed-tunneln, som Jocke och jag kallar den. Det är en lång tunnel med affärer på båda sidor, som verkligen ser ut som en tunnel i ett TV-spel. Där finns parfymaffär, spritaffär, souveniraffär etc. Casinot ligger även på däck 6, eller om det är däck 5. Jag är faktiskt inte helt säker där. Det finns även en stor teater på däck 6, där all information och div. shower hålls. Det är stora fåtöljer, med dubbelt så breda armstöd som vanligt och en dryckeshållare på varje fåtölj. Informationen kan handla om allt från info om fartyget, precis i början av kryssningen, eller info om de olika städerna man kommer till. All info är självklart på engelska.

På däck 7 har vi biblioteket och The cardroom, ett rum med riktiga kortbord med grön matta och allt. Här finns även hyttkorridorer. De översta hyttkorridorerna ligger dock på däck 8. Det är också här alla sviter finns. Det är allt från Owner suite, till Junior suite, som för den sakens skull inte alls är liten. Det var en sådan Jocke och jag hade förra året, och som man också kan se en 360-graders vy på i det inlägget, men i år blev det en insideshytt. Förvisso den största de har, men likväl insides. Därmed var det ända vi saknade balkongen och det egna badkaret. Hytten var dock på 16 kvm, så det var inte trångt direkt och det fanns både soffa och TV.

Hursom, dit kommer vi senare. på däck 9 har vi det fina och fantastiska utedäcket. Här är det verkligen som att vara i Karibien. Det är en jättefin pool, bubbelpool, massvis av solstolar, utebar, mjukglassmaskin, högtalare varifrån reggaemusik strömmar ut, när det inte spelas live. Det är också här buférestaurangen finns, där frukost och lunchbufé serveras varje dag.

Uppe på däck 10 finns löparbanor runt hela fartyget, klättervägg längst bak i aktern, solstolar lite varstans, en halvtrappa upp till soldäcket, där det finns ännu mer solstolar, ett gym och sist men inte minst, en trapp ner till innepoolen/spaavdelningen, där det också finns möjlighet att äta snabbmat och frukt för den som vill.

Högst upp, på däck 11, ligger Crown-loungen. Där hålls disco/party varje kväll. Det finns dansgolv, fåtöljer och en bar. Utsikten är minst sagt magnifik, särskilt i solnedgången, när man ser långt ut över det vidsträckta havet, samtidigt som solens sista strålar kastas över fartyget. Ett fint ställe att fria på, kanske?.

Nåväl, nu till Jockes och min resa. Innan densamma blev det ytterligare några dagar i stugan, precis som jag skrev i föregående inlägg. Jag hann inte meddela er här på bloggen att jag skulle vara iväg en vecka, men jag antar att ni har överlevt utan mig.

Dagarna i stugan blev väldigt lugna, efter det där med foten under tisdagen. Det blev lite solande, kortspelande, läsande, fika och umgänge med familjen och släkten. Lite synd var dock att Emma skulle komma hem till Elins, lillkusinens, födelsedag under söndagen, men då var ju inte jag där. Nu när jag kom hem hade hon åkt igen och kommer inte hem förrän i september, när hon har slutat i Smögen. Också Shep kom hem till Elins födelsedag, efter sina veckor nere i Bredaryd. Mamma hade räknat lite fel där, för hon hade räknat med att hon skulle vara hemma innan jag åkte, så att jag kunde ta den resväskan hon hade, men icke. Sådan tur var hade mormor en resväska jag kunde få låna och under fredagen bar det av upp till huvudstaden och Jocke. 89kr kostade bussbiljetten upp dit, blev nästan förvånad när jag bokade, för så billigt brukar det aldrig vara.

Det blev en trevlig, men tidig, kväll hos Jocke, eftersom vi skulle upp relativt tidigt, runt 9, för att åka till hamnen och gå ombord. Egentligen är det svitägare och högre medlemar i Royal Caribiens medlemsklubb som får förtur vid ombordstigning, men Jocke hade varit i kontakt med dem och ordnat så att även vi fick förtur ombord. Detta efter ifyllande av hälsodeklarationer, säkerhetskontroll, likt de på flygplatser, och ifyllande av några andra papper.

Därefter var vi återigen ombord på det mäktiga fartyget. Vi hade dock inte tillgång till hytterna ännu, så det första vi gjorde var att införskaffa dryckespaket. Förra året gjorde vi det i förväg över nätet, men inte i år. Ca 250kr kostar det och därefter är det bara att fylla på med så mycket läsk/vatten man vill under resten av resan, var man vill, när man vill. I barer, restauranger, ja, var som helst där det finns att tillgå. Man lämnar bara fram sin mugg man får, en rejäl sak i plast, som närmast kan liknas vid en korsning av en termos och en vattenflaska, säger vad man vill ha, Cola, Sprite, Gingerail eller vatten. Av någon anledning ingår inte Fanta, men jag vet inte varför.

Därefter gick vi upp på däck 9 och serverade oss en rejäl lunch, bestående av friterad kyckling, ris och en rejäl frukttallrik för min del. Frukt är något jag inte vet hur många kilo jag har ätit under resan. Det finns hur mycket som helst, både "vanlig frukt", typ banan, äpple, päron, apelsin och kivi, men även färsk frukt, typ ananas, div. olika meloner osv osv. Några klasar vindruvor, ett äpple och ett päron blev det där till lunch.

Hytterna var nu tillgängliga, så Jocke och jag installerade oss i densamma. Båda två blev positivt överraskade. Lite mindre än förra årets svit var den så klart, men inte mycket mindre. Badkar och balkong saknades som sagt, men badrummet var trots det relativt stort för att vara på en båt, vi hade både soffa och TV och sängen var stor och mjuk. Det är lika härligt att krypa ner i en sådan varje kväll.

Vår housekeeper för resan, Victor, kom och presenterade sig. Även han var från Filipinerna, precis som Aurora, som vi hade förra året. Apropå henne, så stötte vi på henne någon dag senare, och hon kom ihåg oss! Det var lite häftigt tycker jag. En väldigt glad och öppen tjej det där.

Så småningom vankades det middag. Ja, ibland kändes det som att man inte gjorde annat än åt, åt och åt lite till under resan. Både frukt, mat och lite mer onyttiga saker. Denna kvällen blev det hursomhelst kött med bakad potatis, lite grönsaker och Chocolate cherrycake till efterrätt, efter att personalen hade presenterat sig. Efterrätten var en chokladkaka med körsbärssås över, riktigt gott.

Efter maten blev det quiz. Det var resans första quiz och var ett geografiquiz. Plötsligt, när Jocke och jag satt där, kom det fram en tjej och frågade om vi ville vara med i deras lag. Man fick nämligen vara upp till 6 personer i ett lag. De var 3 och vi var 2, så det gick alldeles utmärkt. Både Jocke och jag blev lite förvånade och ställda, för det är ju inte direkt något som händer här i Sverige, att någon helt okänd kommer fram och frågar om man vill vara med dem. Gör man det här i Sverige blir man nästan stämplad som att man är dum i huvudet. Vi följde i alla fall glatt med henne och genomförde quizet tillsammans med henne och hennes familj. De var jättetrevliga och visade sig komma från Portugal.

Efter quizet, som vi inte vann, men som gick relativt bra, blev det lite yatzyspelande i hytten, något det blev väldigt mycket av under resan. Det gick däremot inte alls bra, Jocke vann med 3-0.

Söndagen börjades med att gå upp 07:03 svensk tid, 08:03 finsk tid, för nu var vi ju framme i Finland och Helsingfors, vilket var resans första stopp. Jocke och jag hade dock bestämt att vi inte skulle gå av där, eftersom vi har varit där så många gånger tidigare. Jag har kanske inte varit där så överdrivet många gånger, men vi kände i vilket fall att vi hellre ville stanna kvar på båten och ta in alla intryck och grejer, vänja sig vid alla trevliga människor som frågar hur det är, hur dagen har varit, om man har tänkt gå av här eller vid nästa stopp, ja, allt möjligt. Inte bara personalen är så snälla och trevliga, även andra gäster, som man aldrig tidigare har träffat eller inte har en aning om vilka det är, frågar hur man mår, hur dagen har varit etc. Gör man det här i Sverige skulle man kanske i enstaka fall få ett positivt gensvar, men det är som sagt inget man gör här i vårt avlånga land, det går liksom emot normen, tyvärr.

Först blev det hursomhelst frukost, i Aquarius, middagsrestaurangen, för er som inte kommer ihåg det. Det blev några mackor med ost, tomat och gurka, juice, kaffe och ännu en rejäl tallrik med färsk frukt. Den senare blev jag dessutom serverad. Personalen och servicen ombord går inte att beskriva i ord, det är helt otroligt. Man har först och främst en bordschef, som har hand om X antal bord. Vid varje bord finns dessutom en servitris och hennes assistent. Så man är 2-3 pers/bord. Vid middagarna hinner man knappt dra ut stolen innan de är där och säger "I'm here for you, sir", drar ut stolen åt en, skjuter in den och lägger servetten i knät.

Under frukosten pratade vi med en engelsk dam, Judi, som främst Jocke pratade en hel del med senare under resan. Hon ville bl.a. veta om jag hade varit synskadad hela livet och vad min synskada beror på. Det är inte lätt att förklara på engelska kan jag säga...

Efter frukosten blev det quiz, nu tillsammans med aktivitetsledaren Emma, som vi, även här, pratade en hel del med under resan. Det var bara Jocke och jag som var med på quizet, så det blev mer som en pratstund där alla 3 satt i varsin fåtölj och där Jocke och jag bara behövde säga svaret, inte skriva något. Emma gav oss dessutom ledtrådar till de flesta av frågorna, för det var inga lätta frågor vill jag lova. Jocke vann med 6-4, men även jag fick ett pris, varsin luggage-tag, alltså en grej att sätta på sin väska. Jag tror det står Royal Caribien på och att även skeppet är med på bild.

Efteråt pratade vi som sagt lite med henne och det visade sig att hon kom från Göteborg och faktiskt var yngre än mig själv. Visserligen bara någon månad, men att vara så ung och ändå ha ett sådant jobb, det tycker jag är lite häftigt.

Till lunch blev det järpar av något slag, ris, bröd och ännu mer frukt.

Jocke var med på Shuffle-golf under eftermiddagen och jag själv vilade litegrann. Så trots att man är kvar ombord på båten är det definitivt inte tråkigt. Det händer saker nästan hela tiden.

Jocke fick en medalj och en nyckelring som pris från Shuffle golfen. Därefter hämtade han mig och vi strosade runt i affärerna en stund, innan det var dags för dagens andra quiz, också denna gång med Emma. Nu var det några fler deltagare och vi fick bl.a. reda på att Uran blir bly när det förlorar all sin radioaktivitet och att Da Vinci kom på det där med att utläsa ett träds ålder med hjälp av ringarna i stammen.

När vi kom tillbaka till hytten hade vi fått brev om att turen i Ryssland dagen efter blev inställd p.g.a. för få deltagare. Så vi tog oss ner till däck 5 och Explorer desk, där vi bokade om oss till samma tur, fast på engelska och därigenom också tjänade $15, eftersom att den var lite billigare än den svenska.

Jag överraskade senare på kvällen genom att ta räkcocktail till förrätt under middagen. Jag har ju numera börjat tycka om räkor och även detta var gott. Dock blev det lite kladdigt med all sås, som servitrisen hällde på åt mig. Hon kom dessutom ihåg vad vi hade druckit kvällen innan, för när hon skulle fylla på våra flaskor sa hon "Sprite for you and Coce for you?". Dessutom får jag lite extra hjälp eftersom att jag inte ser. Inte så att det blir överdrivet eller känns konstigt, de vet precis vad de ska hjälpa till med och hur mycket de ska hjälpa till. Jag fick t.o.m. skeden till efterrätten i handen vid ett tillfälle och de vill gärna visa var saker och ting står, t.ex. min flaska eller brödbiten man har fått.

Huvudrätten bestod även denna dag av kött, men nu med potatispuré och till efterrätt åt jag en riktigt, riktigt god jordgubbscheesecake, varefter det blev kortspelande i kortrummet och en snabbkoll uppe i Crown-loungen, där det var disco, innan vi lade oss. Det var ruskigt hög musik uppe på discot, det hördes 3 våningar ner, men det är aldrig fel. Dock var det ingen bra musik, så vi gick därifrån ganska snabbt.

Resten av resan tar vi i ett annat inlägg, för jag tror nog ni har fått nog av att läsa bara hit. Vi avslutar dock med just lite reggae, för att få in den där riktiga känslan, reggaekungen själv, Bob Marley, med låtarna No woman no cry och Red red wine!




Kommentarer
Postat av: danten89

Du har haft det riktigt bra? Läser jag =D



Jag tycker att Sanna Nielsens röst och Shakiras röst får min hud att knottras också och för att inte tala om Linda Pritchards röst.. woooow säger jag bara.

Men det är något särskilt med Celiné Dion ;)



Jo jag har haft det bra :D

Härligt solväder och kusinkvällsmys och sånt där har jag vart lyckligt lottad med ;)



Jag antar att jag är en chokladoman, iallafall på helgen..



Så ska du börja plugga igen till hösten? :)

2011-08-08 @ 17:22:17
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: danten89

Jag håller med dig, det är jättesvårt att få tag på alla eller ens någon på Internet..

Tur att IP adresser finns..



Tex så skrivs det dagligen massora av jättefulla glåpord på Youtube, Aftonbladet och andra olika forum.. och jag liksom undrar vad folk är funtade med? Hur kan dem?

Det märks att samhället har blivit råare och hårdare i tonen.. i språket.. :(

2011-08-08 @ 19:30:26
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Sandra

Låter inte helt fel direkt :)



Svar: Ja sommaren är verkligen kung.



Det beror ju helt på stället och på DJ:n om det är bra musik eller inte. Man måste bara veta vart man ska gå för att få sin egen musiksmak matchad ute. Det är så enormt skillnad!

2011-08-08 @ 20:50:08
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

Du har haft det väldans bra du :P (Avis) Det lät VÄLDIGT... hmm hittar inte något passande ord så BALLT får duga. :) Båten måste ha varit enorm känns det som.



Jag har fortfarande inte badat :P Upptäckte till min besvikelse (hahha) att jag inte har några badkläder. :P Så får ta det nästa sommar när man har hunnit att biffa till sig litegrann. BEACH 2012!! Wohooo :P hahha Facebookgruppen... hm! Vågar man verkligen göra en sån utan att folk kommer tycka att jag är ett ufo? ^^

2011-08-08 @ 20:51:49
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Nej, snusen kan inte komma från Veronikas fest eftersom vi inte var hos mig då.. :S Precis.. Askersund och Motala ligger inte så långt ifrån varandra. Varamon har man hört mycket bra om :) Kanske blir en trip dit nästa år. Haha!



Vad mysigt med kryssning i så många dagar :) Jag vill också! De där låtarna är bra.. Men låten borde heta "No man no cry", eller nåt.

2011-08-09 @ 14:19:51
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: anna

Det låter riktigt nice! Och nu vill jag åka på kryssning ännu mer när jag läst det här, väntar spänt på nästa del! :)



och jag har bara hört den "no woman no cry" med bob marley, rätt bra :)



Svar: Allstå va? Alla verkar ha bra väder förutom vi i Skåne? Här har det varit två dagar utan regn på typ fjorton dagar. Okej, det har varit rätt så fint vissa dagar då det regnat med och det är ju inte överdrivet kallt men ändå, det är inte okej sommarväder!



Yes jag har full koll på vad du tränar, haha! :) Men jag ska komma igång när jag fått in rutinerna med skolan och allt det..



Den rubriken kommer faktiskt från en av Veronika Maggios låtar, "välkommen in" :)



Ja, men det är bra att du hade användningen av den då! För mig känns iPad mest som en onödig grej men sen har jag ju hört från väldigt många som köpt den att den är grym så det är nog inte så onödigt som jag tror ;)



Jag vet inte vad jag hoppades mest på! Jag vill ju gå programmet, men samtidgt känns det lite sjukt att ändå binda sig i tre år till och jag har tänkt att om jag kommer in så tackar jag nej, men nu kom jag in och blev överlycklig, haha! Sen ingår ju 60p språkstudier så det känns kul att jag får plugga det med för det är ju det som är kul :) Och yes helfart! Får hoppas det funkar bra :)



Nja, jag gillar "it must have been love" och "the look" mest tror jag. Du då? :)



haha, det får vi hoppas på att jag gör! :)

2011-08-09 @ 23:49:22
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Haha, jaja.. Det var så du menade. Lovisa var det som följde med mig hem och jag tror inte att hon hade tagit en snus kvällen till ära. Hon tyckte också att det var ett mysterium.. Jag tycker att låten ska heta så för att om man inte hade en kille så skulle man inte behöva gråta (när det tar slut). Eller nåt ;p Haha. "No woman no cry" är bra.



Räkor tycker jag inte om, men kanske börjar jag göra det någon gång ;p

2011-08-10 @ 11:02:50
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: danten89

Jag äter nog glass hela sommaren, minst en gång i veckan blir det glass i någon form.

Det är ju sååå gott? =D



Jag minns med när glassen var billigare, men dyrare råvaror kostar extra och det höjer snittpriset...?



Ja men det kan jag tänka mig, vad gick hela kalaset på om man får fråga? :)



Visst är det meningslöst.. dem triggar ju bara upp varann.. det ena leder till det andra.

Det värsta är att dem som skriver sådant kan vara VEM som helst? :(



Vad kul att det drar igång snart då=)

2011-08-10 @ 12:33:38
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: sandra

Åh vad kul och åka med ett sånt där stort kryssningsfartyg! Det har jag alltid velat göra men är inte det rätt så dyrt?



sv: Ja Grekland var helt underbart, vill tillbaka! Vill inte vara hemma i Sverige där det bara regnar och åskar hela tiden!

2011-08-10 @ 13:20:24
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Haha, nej! Det var inte jag som tog med en snus hem i lördags.. Det där förblir ett olöst mysterium!



Oj, det måste ha varit hög musik om det hördes så väl tre våningar ner. Synd att musiken var dålig :p

2011-08-10 @ 16:57:36
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: Samma här. Blev mer eller mindre mobbad fram tills det att jag började gymnasiet. Då började jag skolan i en annan stad och var sällan hemma.

Jo precis... dom är osäkra i sig själva och måste få andra att se sämre ut än dom. Tyvärr så funkar det majoriteten av gångerna. Sen är det ju så passande att man kan sitta skyddad bakom en dator och skriva elaka grejer. Det man kan göra för att stoppa mobbingen är att polisanmäla ifall man får en elak kommentar och blir man mobbad IRL så ska man stå på sig och inte ignorera det som folk säger att man ska göra. Att ignorera sånt är i stort sett samma sak som att ta skiten. För let´s face it. Hur mycket man än låter bli att ta åt sig och hur mycket man än vet att sakerna dom säger, inte är sanna.... ja, hör man dumma ord tillräckligt mycket under en lång tid så kommer man till sist att tro på det. Även den självsäkraste kan knäckas.



HAHAH ah fast jag vill inte gärna bada. Det får bli nästa sommar i så fall och då kommer jag äta träning till frukost. ^^



"The day of tofflor"... nice! I´m already attending it :))

2011-08-10 @ 18:22:55
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: Louise - foto

Du verkar ha haft det väldigt bra!



Sv: Håller med dig. Hösten och vintern är verkligen de värsta årstiderna i Sverige, verkar ju aldrig vara ljust utomhus! Haha, ja... Får väl sitta och nörda hockey hela hösten jag också.

Jag ska börja på naturbruksgymnasium.

2011-08-10 @ 18:42:18
URL: http://wizy.blogg.se/
Postat av: Malin;

Åh, nu var det en mindre evighet sedan jag överhuvudtaget svarade på dina kommentarer men nuså.



Du frågade om utbildningen (som är en utbildning och inte en kurs) och den är på umeå universitet. Treårig utbildning som det går att läsa högre inom senare om man känner för det. Den ger en möjligheten att jobba inom psykiatrin i framtiden, på typ avdelningar och liknande. Och dina ord värmer, precis som alltid. Tusen tack ska du ha!



Den där kryssningen du var på låter onekligen spännande och jag blir väldigt nyfiken på vart den egentligen gick. I och med att den hette Caribiean-någonting, innebar det att själva kryssningen gick dit (så pass långt) också? Eftersom att den höll på i sju dagar (eller så missuppfattade jag det helt?) så vore det ju lite trist om den bara stannade i Östersjön. Fast detta kommer du ju antagligen skriva vidare om när orken och lusten finns, så, ja.



Du, hur ser livet ut för dig nuförtiden? Hur mår du?

Hoppas du är snäll mot dig själv, och att du mår någorlunda okej. Kram påre!



2011-08-10 @ 19:04:14
URL: http://hallonte.blogg.se/
Postat av: danten89

Vilken båt och vilket pris ju =)



Jag bara måste ha godis varje helg, så himlans gott.

Finna så mycket att välja på..

Älskart.

Är väl godisberoende på helgen ;)



Ja men den man är på nätet, är man ju på riktigt med eller?

Skapar folk sig falska identiter på riktigt?



Du vill vara ledig? :)

2011-08-10 @ 22:13:06
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Anton

Trevlig berättelse! Kul att ni åkte en gång till med Vision. Henne kan man inte få nog av :-) Ser fram emot om du skriver något mer om kryssningen. Och har du bilder från denna kryssning och/eller den andra förra året, får du gärna lägga upp dem på bloggen eller mejla mig dem om du vill, för byte mot mina kanske? :-) Hade i vilket fall gärna sett dem.

2011-08-10 @ 23:34:52
Postat av: Sandra

Svar: Ja att bygga ett så pass stort läger är riktigt häftigt fakriskt.



Ja men så är det alltid, minnena gör hela resan ju.



Ja sommaren börjar lida mot sitt slut lite nu, det har gått otroligt fort.



Det beror ju mycket på dock, jag har ju flera kompisar som jobbar som DJs och de brukar skippa house rätt mycket av den enkla anledningen att de tycker det är lite klyschigt. Sen har vi typ olika dansgolv på vårt favoritställe. Ett med lite nyare musik, ett med 90-tal och såna låtar man kan sjunga med i verkligen gamla klassiker som ALLA kan och sen finns det ett där de kör house och mest remixer. Så man väljer det man själv gillar eller känner för just då, det är kanon!

2011-08-11 @ 01:31:25
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

ca 3,4 km tror jag:)

Jo hon har haft en innan: http://annieljunggren.blogg.se men hon har it bloggat mycke. ungefär 6 inlägg på 1 år :p



ja:)



Ja:/



Förlåt för sent svar! kram

2011-08-11 @ 01:34:38
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: tess

Vilken lyxbåt å allt, bibliotek till å med... jisses. Men ja antar att de kostar en slant och så är man ju borta ett tag men ja jag skulle nog kunna tänka mig att åka med. Va kostade kalaset? De e ju häfftigt med att man kan liksom få med allt som dricka och ja turer på utflykter. Å kul att ni kunde boka om Rysslandsturen. Mys. Å trevligt att man träffar människor som man kan prata med. Härligt att skapa lite nya kontakter.



Bob Marley... mmm. Ja du han lyssnade ja mycket på i min tonår. Min fd man gillade reaggi så han lärde mig de där. Ler...



Ja möss som sagt hade ja aldrig trott ja skulle gilla men de är så goa... de blir runt två år.



Ja detta med bloggen ja... de ska ju ändå ge något även om grunden är att man skriver för sig själv... de måste de. Å de gör de ju för ja har ju fått många vänner ghenom den. De har ja... men ja blir lite off ibland. Så är de bara.



Ha de gott...

2011-08-11 @ 09:42:07
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: danten89

Hehe ja kan tänka mig =)

Hade du sparat hela året till denna resa? :)



Jag kommer nog aldrig bli fri från att äta godis.

Godis är något heligt, en livets gåva ;D



Jo men det är fegt.. att gömma sig bakom en skärm?

Tycker inte du med det?

Varför liksom skriva något, när man ändå inte vågar säga det, helt enkelt inte vågar stå för det i verkligheten?



Måste göra någonting?

Vem bestämmer det?

Skulle jag vinna flera miljoner, så skulle jag satsa på mitt skrivande på heltid och bara syssla med det och avskriva mig all kontakt med AMS.. :)

2011-08-11 @ 12:14:31
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: sandra

sv: Jaha men då var det ju inte så dyrt :) Jag får se till att spara så jag kan åka på en sån där kryssning någon gång :D

2011-08-11 @ 14:56:45
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: vispen

Kul att läsa om er resa! Jag funderar på att spara pengar till en sån där kryssning eftersom jg har älskat kryssningarna jag har åkt tidigare och då har det ändå bara varit en eller två nätter.

Frukt är verkligen gott, det kan jag äta hur mycket som helst!

Det här med dryckespaket låter praktiskt :)

Det blir kul att läsa fortsättningen på er resa för i den här delen skrev du ju inte om någon utflykt!

Bob Marley är riktigt bra, jag älskar båda låtarna du har lagt in!

2011-08-14 @ 00:06:45
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Jo, reglerna i damhockeyn förstör ju allt! Tjejer är inga mesar och reglerna borde ändras, då kanske det blir lite mer populärt..



Matchen slutade tyvärr 4-1 med fördel Växjö! Dessbättre vad kvällens match som slutade med vinst, 1-2 :D



Hahha, tackar! ;)



Vill också se hockey.. Här uppe dröjer det ett tag till innan man får inta Templet för första träningsmatchen ens!



Jobbet blir bara bättre och bättre för var dag.. Förutom att jag vill ha ihjäl ungarna ;D

2011-08-17 @ 22:05:55
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: